Κατά τη διάρκειά της, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη γνωριμία του κόσμου με την τρούφα. Κορυφαίοι ειδικοί, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του κορυφαίου Έλληνα σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, θα αναδείξουν θέματα, όπως η καλλιέργεια της τρούφας, η διατροφική της αξία, η μαγειρική της, η εκπαίδευση σκύλων για την εύρεσή της κ.ά.
Πολυτεχνείο: «Αστακός» το κέντρο, επί ποδός 5.500 αστυνομικοί - Ποιοι δρόμοι και ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν
Κορυφαία στιγμή της γιορτής είναι το Σάββατο 10 Ιουνίου, όπου περίπου 30 σεφ θα μαγειρέψουν δωρεάν για χιλιάδες επισκέπτες, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα, αρκετά είδη τρουφομανιταρο-εδεσμάτων, ενώ επίσης δωρεάν θα δοθούν στον κόσμο γλυκά, αναψυκτικά κλπ.
Με βάση την παρουσία κόσμου σε παλαιότερες Γιορτές Μανιταριού που γίνονταν στην πόλη, αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι το ενδιαφέρον για την τρούφα αυξάνεται συνεχώς και η Γιορτή αυτή, σε συνδυασμό με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, είναι ο κατάλληλος τόπος για ενημέρωση και γευστική δοκιμή.
Τέλος, να σημειώσουμε, ότι επειδή ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί μεγάλη συμμετοχή ανθρώπινου δυναμικού, το Μουσείο καλεί όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, κατά τις ημέρες της Γιορτής, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο: 2432024959 ή στο email: [email protected].