Το αίτημα κατατέθηκε στο συμβούλιο των φυλακών το οποίο και θα το κρίνει. Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στη 17Ν, είναι πιθανό να βρεθεί εκ νέου ενώπιον του συμβουλίου για να υποστηρίξει το αίτημα του, όπου αναμένεται να επικαλεστεί το γεγονός ότι ακολούθησε τους όρους που του είχαν επιβληθεί και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής.
Όταν είχε βρεθεί πάντως ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου των φυλακών που του ενέκρινε τη 48ωρη άδεια, μετά τις αλλεπάλληλες απορρίψεις παλαιότερων αιτημάτων του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε εκφράσει την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.
Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο του επέτρεψε να βγει στις 9 Νοεμβρίου και για 48 ώρες από τη φυλακή, με περιοριστικούς όρους. Δύο φορές την ημέρα εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε.
Και αυτή τη φορά το αίτημα του θα κριθεί με την ίδια διαδικασία που κρίθηκε το προηγούμενο καθώς οι όποιες αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αδειών σε κρατούμενους βρίσκονται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]