Αθήνα Καιρός

Βγήκαν μαχαίρια μέσα σε λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Βγήκαν μαχαίρια μέσα σε λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη

Φόβος και τρόμος από τις συμμορίες που δρουν μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. «Έβγαλαν μαχαίρια, τα έβαλαν στις πλάτες μας και είπαν ήρεμα: “τα πορτοφόλια σας”» μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λέει θύμα επίθεσης.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, μία η ώρα το μεσημέρι και η ώρα αιχμής στη Θεσσαλονίκη καλά κρατεί. Η κίνηση αρκετή, με χιλιάδες πολίτες που προσπαθούν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης είτε με το ΙΧ τους είτε με την αστική συγκοινωνία. Τα λεωφορεία, όπως παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, ασφυκτικά γεμάτα, με τους επιβάτες να κάνουν υπομονή μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους και να βγουν έξω.

Η Α.Μ., όπως συνηθίζει, έχει ανέβει από τη Βασιλίσσης Όλγας στο λεωφορείο της γραμμής 3, προκειμένου να φτάσει στο κέντρο της πόλης. «Ήταν μια μέρα όπως οι άλλες, με μεγάλο συνωστισμό στο λεωφορείο, ήμασταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Συγκεκριμένα βρισκόμουν κοντά στην πίσω πόρτα του λεωφορείου μαζί με άλλες δύο γυναίκες», αναφέρει.

Ενώ η ίδια και οι συνεπιβάτες της περίμεναν με στωικότητα τη «λύτρωση» με την άφιξή τους στον προορισμό τους, τρεις άνδρες «υπεράνω πάσης υποψίας» – όπως λέει χαρακτηριστικά-  βρίσκονται κοντά στην ίδια και στις δύο άλλες γυναίκες.

«Έδειχναν να μην αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια καλά οργανωμένη σπείρα. Μάλιστα χαμογελούσαν και έδειχναν ευδιάθετοι, προκειμένου να μην κινήσουν καμία υποψία», εξηγεί η Α. Μ.

Η συνέχεια ωστόσο της άβολης λόγω συνωστισμού διαδρομής ήταν πολύ χειρότερη από ό,τι μπορούσε να φανταστεί η άτυχη γυναίκα και δύο συνεπιβάτιδές της. «Σε κάποια στιγμή όταν περάσαμε το φανάρι στη διασταύρωση της Τσιμισκή με την Παύλου Μελά πριν τη στάση “Διαγώνιος”, έβγαλαν μαχαίρια, τα έβαλαν πίσω από τις πλάτες μας και πολύ ήρεμα μας είπαν “τα πορτοφόλια σας”», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει η ίδια, δεν μπορούσε να δει το μαχαίρι του ενός δράστη, καθώς το είχε βάλει στην πλάτη της, ωστόσο είδε τα μαχαίρια των άλλων δύο ληστών, με τα οποία απειλούσαν «με το γάντι» τις άλλες δύο γυναίκες.

Η προφορά του, όπως λέει η άτυχη επιβάτιδα, ήταν σπαστή, αλλά φαινόταν πως μιλούσαν καλά ελληνικά και ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα. «Όσο  ήρεμα μας ζήτησαν τα πορτοφόλια, άλλο τόσο ήρεμα τα δώσαμε εμείς, μέρα μεσημέρι και με λεωφορείο γεμάτο κόσμο, καθώς δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο και δεν αντιδράσαμε. Στη συνέχεια η πόρτα άνοιξε, αφού έδρασαν λίγο πριν κάνει στάση το λεωφορείο, κατέβηκαν και εξαφανίστηκαν.

Εμείς φωνάξαμε για βοήθεια, αλλά πλέον ήταν αργά, καθώς οι δράστες έφυγαν μαζί με τα πορτοφόλια», αναφέρει χαρακτηριστικά η Α.Μ.

Πηγή: thessnews.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]