Το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για 8 – 10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 73,46 ευρώ έως 173,99 ευρώ. Δηλαδή, από -3,90 % έως + 5,48%, σε σχέση με πέρυσι.
Προσλήψεις 600 ειδικών φρουρών
Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει υπερδιπλάσια, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές.
Μια προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, και αξιοποιώντας τις προσφορές, αποφεύγοντας τις παγίδες, μπορούμε να πετύχουμε χαμηλότερο κόστος, για το τραπέζι μας, σημειώνει το ΚΕΠΚΑ και συνιστά στους καταναλωτές να μην κάνουν υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν, καθώς και ότι υψηλότερη τιμή δε σημαίνει και πάντοτε και καλύτερη ποιότητα.