Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μακελειό στην Κρακοβία: 5 νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς – Αποκλειστικό υλικό

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Εγνατία Οδό

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άντρα που εμπλέκεται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών οδήγησαν οι ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 45χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας παράνομων μεταναστών από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα», «Παράνομης εισόδου στη Χώρα», «Αντίστασης», «Απείθειας» και «Πλαστογραφίας».

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες στην Εγνατία Οδό (διόδια Ανάληψης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα, αναπτύσσοντας ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, στην περιοχή του Κορδελιού το παραπάνω όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ο 45χρονος οδηγός αποπειράθηκε να τραπεί σε φυγή πεζός χωρίς αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του, ο 45χρονος προέβαλε αντίσταση προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δέκα αλλοδαπών, στερούμενων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων οι δύο εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικό χώρο (πορτ μπαγκάζ).

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό έτερες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες που βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]