Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Συνελήφθη αλλοδαπός με χειροβομβίδα

Βραζιλία: Σχεδόν ο ένας στους πέντε πολίτες εγκρίνει τις ταραχές

3 λεπτά
Βραζιλία: Σχεδόν ο ένας στους πέντε πολίτες εγκρίνει τις ταραχές

Σχεδόν ο ένας Βραζιλιάνος στους πέντε εγκρίνει την εισβολή και τις καταστροφές στις έδρες των τριών εξουσιών από οπαδούς του πρώην προέδρου της άκρας δεξιάς της χώρας, του Ζαΐχ Μπολσονάρου, την Κυριακή στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη από το ινστιτούτο Atlas.

Στην ερώτηση «συμφωνείτε με τις ενέργειες των διαδηλωτών που κατέλαβαν το Κογκρέσο, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο», το 18,4% του δείγματος της έρευνας του ινστιτούτου έδωσε καταφατική απάντηση, το 75,8% είπε πως διαφωνεί και το 5,8% απέφυγε να δώσει απάντηση.

Το 53% του δείγματος χαρακτηρίζει την εισβολή «απόλυτα αδικαιολόγητη», το 27,5% τη θεωρεί «εν μέρει δικαιολογημένη» και το 10,5% «απόλυτα δικαιολογημένη».

Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς Βραζιλιάνους (το 50,2%) που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αυτή θεωρούν πως για τις ταραχές ευθύνεται προσωπικά ο κ. Μπολσονάρου .

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.200 προσώπων.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας ενόψει νέων κινητοποιήσεων μπολσοναριστών, ενώ 700 άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση μετά τις ταραχές της Κυριακής.

Ειδήσεις σήμερα

Οι αυξήσεις του 2023 σε συντάξεις ΟΓΑ, χηρείας και αναπηρικά επιδόματα [πίνακες και παραδείγματα]

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη η κηδεία, στο Τατόι η ταφή – Το παρασκήνιο της απόφασης

Παζάρια και «αγκάθια» μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας – Τι θα συζητήσουν Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου

Κυβερνητικό έργο και oικονομία στην κορυφή της ατζέντας

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]