Η κρατική επίσκεψη του Βασιλιά Κάρολου Γ’ της Αγγλίας στο Βατικανό, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου, αναβλήθηκε «κατόπιν κοινής συμφωνίας» για να σεβαστεί την ανάρρωση του Πάπα Φραγκίσκου, ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 25 Μαρτίου 2025. Οι γιατροί του Πάπα του συνέστησαν να ξεκουραστεί και να περιορίσει τις συναντήσεις του κατά τους επόμενους δύο μήνες.
Στις 18 Μαρτίου, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος βρισκόταν ακόμα στο νοσοκομείο Gemelli, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεπτόταν το Βατικανό στις 8 Απριλίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Βασίλισσα Καμίλα. Είχε ήδη συναντήσει τον Πάπα ως Πρίγκιπας και διάδοχος το 2017 και το 2019, αλλά αυτή θα ήταν η πρώτη του επίσκεψη στον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας από την αρχή της βασιλείας του στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.
Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την ανακοίνωση της Βρετανίας, δηλώνοντας ότι η επιβεβαίωση αυτών των συναντήσεων γίνεται συνήθως λίγες μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους.
Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για να πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αποφάσισε τώρα να την αναβάλει, με βάση τις συμβουλές των γιατρών του Πάπα. Οι γιατροί συνέστησαν στον Φραγκίσκο να τηρήσει μια περίοδο ανάρρωσης δύο μηνών, περιορίζοντας τις συναντήσεις και τις απαιτητικές υποχρεώσεις.
Στην ανακοίνωσή τους, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η Βασίλισσα Καμίλα εξέφρασαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον Πάπα και την επιθυμία τους να τον συναντήσουν μόλις αναρρώσει.
Ειδήσεις Σήμερα
- Χατζηβασιλείου: Νέες προοπτικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην ινδική αγορά
- Σουηδία: Η χώρα θα δαπανήσει επιπλέον σχεδόν 30 δισεκ. ευρώ για αμυντικές δαπάνες
- Τζένη Μπαλατσινού: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια
- Αλάσκα: Σώθηκαν από θαύμα μετά από αεροπορικό ατύχημα – Πώς ο πιλότος και οι δύο κόρες του κατάφεραν να επιβιώσουν – Ο ρόλος του facebook
- Μπεν Αφλεκ: Αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για το διαζύγιο από την Τζένιφερ Λόπεζ – «Δεν υπήρξε σκάνδαλο ή μεγάλη ίντριγκα»