Οι συνομιλίες έλαβαν χώρα στο υπόγειο ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων σε μια αριστοκρατική περιοχή της πόλης, περίπου 5 χιλιόμετρα από τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου οι δύο ηγέτες μίλησαν νωρίτερα σήμερα.
Δίνοντας τον απολογισμό της συνάντησης με τον Τζέι Ντι Βανς, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι είχαν μια «καλή συζήτηση» και ότι αυτή «είναι η πρώτη μας συνάντηση, όχι η τελευταία».
«Πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο, να δουλέψουμε περισσότερο και να προετοιμάσουμε ένα σχέδιο για να σταματήσουμε τον Πούτιν και να τελειώσουμε τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θα συνομιλούσε με τον Ρώσο πρόεδρο μόνο εφόσον είχε συμφωνηθεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο με τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι «ευγνώμων» για την αμερικανική υποστήριξη.
Μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο Τζέι Ντι Βανς είπε ότι είχαν «γόνιμες συζητήσεις», με «πολλά που θα ακολουθήσουν» εν ευθέτω χρόνο. Οι ΗΠΑ θέλουν να επιτύχουν μια «ανθεκτική, διαρκή ειρήνη» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε ο Τζέι Ντι Βανς στους δημοσιογράφους, αλλά δεν διευκρίνισε πώς θα συμβεί αυτό.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα «προχωρήσει», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ειδήσεις Σήμερα
- BBC για την ομιλία Βανς: «Μια περίεργη ομιλία, τα έβαλε με όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ» – Πως αντέδρασε η Κίνα;
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Λιάνας Κανέλλη
- Χαμάς: Αυτοί είναι οι τρεις όμηροι που θα απελευθερωθούν το Σάββατο
- Ρωμανός για ΠΑΣΟΚ: Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ο Πολάκης!
- Αγρότες: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την πολύωρη σύσκεψη – Τι λένε οι αγρότες