«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, το υπουργείο Δικαιοσύνης πολιτικοποιήθηκε όσο ποτέ πριν», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μέσω Truth Social. Ο μεγιστάνας απέδιδε κατά σύστημα τις ποινικές διώξεις σε βάρος του στην «εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» που πρόσαπτε στην προηγούμενη κυβέρνηση των Δημοκρατικών.
«Έτσι, διέταξα τον άμεσο τερματισμό (των θητειών) όλων των εισαγγελέων που απέμεναν από την ‘εποχή Μπάιντεν’», πρόσθεσε, επικαλούμενος την ανάγκη να «νοικοκυρευτεί» το σύστημα δικαιοσύνης και να «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» σε αυτό κατά τη νέα, «χρυσή εποχή» της Αμερικής που ευαγγελίζεται.
Είναι κάτι σαν έθιμο στις ΗΠΑ κάθε νέος πρόεδρος να αντικαθιστά τους 93 ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που είχε διορίσει ο προκάτοχός του.
Άλλωστε, πολλοί από τους εισαγγελείς που είχαν ονομαστεί επί προεδρίας Μπάιντεν δεν περίμεναν καν την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης απέπεμψε πολλούς πρώην συνεργάτες του πρώην ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, που χειρίστηκε τις δυο ομοσπονδιακές διώξεις σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ — προτού εγκαταλειφθούν μετά την εκλογική νίκη του τον Νοέμβριο. Εξήγησε πως δεν θα μπορούσε να έχει «εμπιστοσύνη» σ’ αυτούς για την «πιστή εφαρμογή του προγράμματος του προέδρου» Τραμπ, εξαιτίας «του σημαντικού ρόλου τους στις διώξεις» σε βάρος του.
Ειδήσεις Σήμερα
- Αθηνά Οικονομάκου: Τι υπέγραψε με τον σύντροφό της, Μπρούνο Τσερέλα; – Το ρομαντικό ταξίδι της στην Σουηδία [βίντεο]
- Έγκλημα στο ψυχιατρείο Δαφνί: Τρόφιμος σκότωσε με γυαλί μια γυναίκα ασθενή – Αναζητείται ο δράστης
- Απεργία 19 Φεβρουαρίου: Ποιοι απεργούν σήμερα και ποιοι στις 28 του μήνα
- Επιβάτης μαχαίρωσε εργαζόμενο της Hellenic Train μέσα σε τρένο
- Ουκρανία: Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες Ρωσίας ΗΠΑ – Ανησυχούν οι Ουκρανοί