Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κινέτα – Εναέρια μέσα και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Τούρκος γιατρός τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο σε Βρετανίδα η οποία πέθανε λίγα 24ωρα μετά

5 λεπτά
Τούρκος γιατρός τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο σε Βρετανίδα η οποία πέθανε λίγα 24ωρα μετά

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας Τούρκος χειρουργός καθώς έκανε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου σε μια 20χρονη Βρετανίδα η οποία πέθανε τέσσερις μέρες μετά.


Η 20χρονη Μόργκαν Ριμπέιρο με οικονομίες που είχαν κάνει οι γονείς της είχε καταφέρει να μαζέψει το ποσό των 2.500 λιρών με σκοπό να ταξιδέψει στην Τουρκία και να υποβληθεί στην επέμβαση που θα την βοηθούσε να χάσει βάρος.

Ο Τούρκος γιατρός Σέρκαν Μπαγίλ πραγματοποίησε την επέμβαση στις 5 Ιανουαρίου. Όπως είπε η οικογένειά της η άτυχη κοπέλα επέλεξε την Τουρκία επειδή ήταν πιο οικονομική λύση σε σχέση με τη Βρετανία που έπρεπε να περιμένει και πολύ καιρό αλλά και να πληρώσει 10.000 λίρες.

Αν και η επέμβαση έγινε η Ριμπέιρο κατά την πτήση της επιστροφής ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Σερβία. Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης το λεπτό της έντερο είχε κοπεί. Η κοπέλα υπέστη καρδιακή προσβολή, έπεσε σε κώμα και πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα από σηπτικό σοκ. Ο Μπαγίλ επέμεινε ότι υπέστη εμβολή κατά την πτήση της κάτι που οι Σέρβοι γιατροί απέκλεισαν.

Ο Τούρκος χειρουργός, που φέρεται να ασκεί το επάγγελμα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, υποστήριξε ότι είχε πραγματοποιήσει την επέμβαση με επιτυχία σε δύο άλλους ασθενείς από την Βρετανία και ότι είχαν αναρρώσει καλά.

«Πέθανε λόγω εμβολής κατά την πτήση, όχι λόγω επιπλοκών από την εγχείρηση. Είμαι λυπημένος, πάρα πολύ λυπημένος, ήταν τόσο νέα που εύχομαι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου», είπε ο Μπαγίλ στη Mirror.

Οι Σέρβοι γιατροί από την άλλη είπαν ο συνάδελφός τους δεν κατάφερε να εντοπίσει μια τομή στο λεπτό έντερο που μπορεί να επέτρεψε σε τροφή να εισέλθει στο αίμα της, προκαλώντας της σηπτικό σοκ.

Η μητέρα της κοπέλας σοκαρισμένη από την απώλεια της κόρης της είπε: «Αυτό δεν είναι απλώς “έπαθε εμβολή”, είχε κοπεί το λεπτό έντερο και πιστεύω ότι δεν το εντόπισε. Μας το είπαν αυτό οι Σέρβοι χειρουργοί».

Στο βιογραφικό του Μπαγίλ στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 ιατρικές επεμβάσεις.

Άλλα διαδικτυακά προφίλ αναφέρουν ότι αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Çukurova στην Τουρκία το 1996, όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής μεταξύ 2003 και 2010.

Ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram ανεβάζει τακτικά βίντεο με ασθενείς που μοιράζονται τη χαρά τους που χειρουργήθηκαν με επιτυχία. Ο Μπαγίλ γράφει πως στην κλινική «πραγματοποιούμε όλες τις επεμβάσεις μας σε εντελώς αποστειρωμένο και νοσοκομειακό περιβάλλον».

Η Ριμπέιρο πλήρωσε 2.500 λίρες για να υποβληθεί στην επέμβαση αφού για χρόνια όλοι την προέτρεπαν να χάσει βάρος.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]