Ο Αμπισέκ Μ. Ρ, 31 ετών δικηγόρος από την πόλη Μπανγκαλόρ, αποφάσισε να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της αλυσίδας PVR INOX, αφού αναγκάστηκε να ακυρώσει επαγγελματικές κλήσεις… υπεράσπισης την ώρα προβολής της ταινίας.
Στην υπόθεση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών της Περιφέρειας Μπανγκαλόρ, ο Αμπισέκ ανέφερε ότι η ώρα του σπαταλήθηκε και ότι υπέστη «ψυχική αγωνία» εξαιτίας των 25 λεπτών διαφημίσεων που προηγήθηκαν της ταινίας “Sam Bahadur” το 2023.
Ο Αμπισέκ αγόρασε τρία εισιτήρια για να δει το πολεμικό δράμα το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου 2023. Το πρόγραμμα στο PVR multiplex της Μπανγκαλόρ έδειχνε ότι η ταινία, η οποία διαρκεί 2 ώρες και 25 λεπτά, επρόκειτο να ξεκινήσει στις 4:05 μ.μ. και να τελειώσει στις 6:30 μ.μ.
Η καθυστέρηση της ώρας ολοκλήρωσης οφειλόταν σε «τρέιλερ, διαφημίσεις και άλλου είδους βίντεο τα οποία σπατάλησαν σχεδόν 30 λεπτά από το χρόνο του ενάγοντα και των άλλων θεατών», όπως ανέφερε ο Αμπισέκ στο δικαστήριο. Αυτό, όπως ανέφερε, είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί «απώλειες που δεν μπορούν να υπολογιστούν σε χρηματικό ποσό».
Ο Αμπισέκ ανέφερε ότι είχε προγραμματίσει μια επαγγελματική κλήση για τις 6:30 μ.μ., αλλά αναγκάστηκε να την χάσει, καθώς η ταινία δεν ολοκληρώθηκε παρά μόνο γύρω στις 7:00 μ.μ. Είπε ότι μέτρησε δύο ανακοινώσεις δημόσιων υπηρεσιών και 17 διαφημίσεις πριν αρχίσει η ταινία.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η καθυστέρηση συνιστά «αθέμιτη εμπορική πρακτική» γι αυτό και υπέβαλε μήνυση κατά της PVR INOX ζητώντας αποζημίωση 50.000 ρουπιών (574 δολάρια) για ζημιές. Επίσης, ζήτησε άλλα 5.000 ρουπίες (57 δολάρια) για «ψυχική αγωνία» και 10.000 ρουπίες (115 δολάρια) για τα νομικά έξοδα.
Η Επιτροπή Καταναλωτικών Διαφορών έκρινε υπέρ του Αμπισέκ και διέταξε την αλυσίδα να του καταβάλει 20.000 ρουπίες (230 δολάρια) ως αποζημίωση και 8.000 ρουπίες (92 δολάρια) για έξοδα. Επίσης, η εταιρεία διατάχθηκε να καταβάλει 100.000 ρουπίες (1.148 δολάρια) στο Ταμείο Πρόνοιας Καταναλωτών, έναν κρατικό οργανισμό που προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Η αλυσίδα PVR INOX διαθέτει περισσότερες από 900 αίθουσες σε 173 κινηματογράφους σε Ινδία και Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Facebook.
Ειδήσεις Σήμερα
- Σοκ στη Χαλκίδα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατό της
- Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός πρώτος από τους ηγέτες που ζήτησαν την ενίσχυση της άμυνας της ΕΕ
- Η Cisco Χρυσός χορηγός της BEYOND 2025
- Φάμελλος: Η συγκάλυψη στα Τέμπη έρχεται να προστεθεί στην συγκάλυψη των υποκλοπών
- Κουτσούμπας: Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, μπαίνει μόνο το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος