Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφθασε σήμερα στο Τελ Αβίβ για να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα καλέσει εξάλλου σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Ελιζέ να «προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς έκτοτε και ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας με σκοπό να «αφανίσει» τη Χαμάς.
Israël: Emmanuel Macron a atterri à l’aéroport de Tel-Aviv pic.twitter.com/ASVdOIgjy0
— BFMTV (@BFMTV) October 24, 2023
Το Ισραήλ έπληξε τη νύχτα καταυλισμό προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας -Πέντε νεκροί
Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στόχο της Χαμάς» στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι, στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, αργά το βράδυ χθες Δευτέρα.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε πως το πλήγμα είχε στόχο χώρο προετοιμασίας της Χαμάς στον καταυλισμό, ο οποίος βρίσκονται πάνω στις ακτές του μικρού θύλακα στη Μεσόγειο, ωστόσο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.






















