Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σάλος στη Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται να μεταγγίσουν στο βρέφος τους αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

3 λεπτά
Σάλος στη Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται να μεταγγίσουν στο βρέφος τους αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία ενός βρέφους οι γονείς του οποίου αρνούνται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αναγκαία για να διατηρηθεί στη ζωή επειδή φοβούνται ότι μπορεί να του μεταγγιστεί αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι υπέβαλαν το σχετικό αίτημα σήμερα εκτάκτως στο Ανώτερο Δικαστήριο του Όκλαντ.

Το τεσσάρων μηνών βρέφος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί έπειτα από εντολή του δικαστηρίου, πάσχει, σύμφωνα με τη μητέρα του, από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας, ένα καρδιακό πρόβλημα που απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Όμως το βρέφος έχει καθυστερήσει να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση καθώς οι γονείς του απαιτούν το αίμα που θα του μεταγγιστεί να προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid.

Το αίτημά τους απορρίφθηκε καθώς τα νοσοκομεία στη Νέα Ζηλανδία δεν διαχωρίζουν το αίμα των εμβολιασμένων από αυτό των μη εμβολιασμένων.

Οι αρχές ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δώσει μερική κηδεμονία του βρέφους. Αν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημά τους, οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό.

Οι υγειονομικές αρχές εξήγησαν ότι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη «έχοντας υπόψη μας το καλύτερο συμφέρον του βρέφους» και έπειτα «από μακρές συζητήσεις» με την οικογένεια.

Περίπου 150 αντιεμβολιαστές διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το δικαστήριο του Όκλαντ για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους γονείς.

Ειδήσεις σήμερα

Σέρρες: Τα 6 λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία

Αργυρόπουλη: Ποιος είναι ο συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες με χειροβομβίδα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]