Αθήνα Καιρός

Πρόταση «βόμβα» για σύνταξη στα 70 έτη – Ποια χώρα την μελετά

3 λεπτά
Πρόταση «βόμβα» για σύνταξη στα 70 έτη – Ποια χώρα την μελετά

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 70 έτη εισηγούνται οικονομολόγοι στη Γερμανία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού, οι οποίες σχετίζονται με την αγορά εργασίας.

Όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι αναλογούν σε όλο και λιγότερους εργαζόμενους, σημειώνει ο οικονομικός ερευνητής Γκούντερ Σναμπλ στην BILD και προτείνει – για να μετριαστεί η αύξηση των τιμών – να συνδεθεί η εργασία με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

«Η ηλικία συνταξιοδότησης πρέπει αυξηθεί. Η Γερμανία έχει ήδη τεράστιο πρόβλημα, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ειδικευμένου προσωπικού παραμένουν ακάλυπτες», τονίζει και εξηγεί ότι οι μισθοί θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν σημαντικά, καθιστώντας αγαθά και υπηρεσίες ακόμη ακριβότερα.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία Στέφαν Κουτς δηλώνει από την πλευρά του ότι «ο συνδυασμός γήρανσης του πληθυσμού, υψηλού χρέους και ενεργειακής μετάβασης, θα αποτελέσει αυξανόμενη απειλή για τη σταθερότητα των τιμών τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα πάντως με τα ισχύοντα, στη Γερμανία το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση θα αυξηθεί σταδιακά έως το 2029 από τα 65 στα 67 έτη για την πλήρη σύνταξη.

Ειδήσεις σήμερα

Υποχρεωτική η μάσκα μόνο σε νοσοκομεία, γηροκομεία και μέσα μεταφοράς – Καταργείται στα καταστήματα

«Μπλόκο» από την Τουρκία για την έναρξη της διαδικασίας άμεσης ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Γαλάτσι: Έτσι ξεκίνησε ο άγριος καυγάς μεταξύ των μαθητών στο Άλσος Βεϊκού

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]