Την 1η Μαΐου 2025, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχε μαζί με τον Βασιλιά Κάρολο και τη Βασίλισσα Καμίλα σε μια ιδιαίτερη βασιλική δεξίωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ, προς τιμήν των παρασημοφορημένων με τον Σταυρό της Βικτώριας και τον Σταυρό του Γεωργίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου και ήταν η πρώτη φορά από το 2006 που φιλοξενήθηκε εκεί δεξίωση αυτού του είδους.
Η περίσταση τίμησε εξαιρετικές πράξεις ανδρείας: ο Σταυρός της Βικτώριας απονέμεται για ηρωισμό σε συνθήκες μάχης, ενώ ο Σταυρός του Γεωργίου απονέμεται για πράξεις ηρωισμού πολιτών σε εξαιρετικά επικίνδυνες περιστάσεις.
Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι προστάτης της Ένωσης των παρασημοφορημένων, ενώ ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πρόεδρος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι τρεις βασιλείς φωτογραφήθηκαν μαζί και συνομίλησαν με τους παρασημοφορημένους και τις οικογένειές τους.
Η Κέιτ, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση.
Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram δημοσίευσε φωτογραφία της τριάδας με τη λεζάντα:
«Ο Βασιλιάς, η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας φιλοξένησαν μια ξεχωριστή δεξίωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ για τους παρασημοφορημένους με τον Σταυρό της Βικτώριας και τον Σταυρό του Γεωργίου. Ο Σταυρός της Βικτώριας απονέμεται σε όσους υπηρετούν στις Βρετανικές και Κοινοπολιτειακές Δυνάμεις και έχουν επιδείξει εξαιρετικό θάρρος. Ο Σταυρός του Γεωργίου μπορεί να απονεμηθεί σε οποιονδήποτε επιδείξει ηρωισμό ή θάρρος σε ακραίο κίνδυνο. Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι προστάτης της Ένωσης VC & GC από το 2022.»
Η δεξίωση έγινε ενόψει της 80ής επετείου της Ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη (VE Day). Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα τίμησαν τους στρατιωτικούς ήρωες κατά τη διάρκεια τελετής στο Ουίνδσορ.
Μεταξύ των τιμώμενων ήταν και ο 92χρονος Keith Payne, βετεράνος του Πολέμου του Βιετνάμ που ταξίδεψε από την Αυστραλία.
Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για τους παρασημοφορημένους.
Ειδήσεις Σήμερα
- «Bugonia»: Έρχεται τον Οκτώβριο η νέα δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου
- Χρυσοχοϊδης: Αλλάζει η πολιτική διαχείρισης του αστυνομικού προσωπικού
- Υπόθεση Πολυζωγοπούλου: Αναβάλλεται ξανά η δίκη με κατηγορούμενη την πρώην σύζυγο του Λύτρα
- Ζευγάρι έπεσε σε φαράγγι 115 μέτρων: Η μόνη που επέζησε ήταν η… γάτα τους
- ELVIAL: Η μοναδική στην Ελλάδα Προανοδίωση 2in1 με πιστοποίηση Qualicoat & σήμα SEASIDE (PRE-OX)