Αθήνα Καιρός

Παραλίγο τραγωδία: Αεροπλάνο προσγειώθηκε με την «κοιλιά»- Έκαιγε καύσιμα για να «κατέβει» [βίντεο]

3 λεπτά
Παραλίγο τραγωδία: Αεροπλάνο προσγειώθηκε με την «κοιλιά»- Έκαιγε καύσιμα για να «κατέβει» [βίντεο]

Αυστραλία:  Ένα ελαφρύ αεροπλάνο με τρία άτομα προσγειώθηκε με ασφάλεια χωρίς εξοπλισμό προσγείωσης τη Δευτέρα στη Μελβούρνη, αφού έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο για σχεδόν τρεις ώρες για να κάψει καύσιμα.

Ο 53χρονος πιλότος και οι επιβάτες του, ένας 60χρονος άνδρας και μια 65χρονη γυναίκα, περπάτησαν χωρίς βοήθεια από το δίδυμο στροβιλοκινητήρα Beechcraft Super King Air αφού προσγειώθηκαν σε διάδρομο στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ βόρεια του Σίδνεϊ, αστυνομία είπε ο Έφορος Γουέιν Χάμφρεϊ.

Οι παραϊατρικοί έλεγξαν και τους τρεις στο αεροδρόμιο, αλλά κανένας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είπε ο Χάμφρεϊ.

Το αεροπλάνο είχε μόλις απογειωθεί από το Νιούκαστλ για μια πτήση 180 χιλιομέτρων (112 μίλια) βόρεια προς το Πορτ Μακκουάρι, όταν ο πιλότος σήμανε συναγερμός σχετικά με «προβλήματα με τον εξοπλισμό προσγείωσης», είπε ο Χάμφρεϊ.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην άσφαλτο περίπου τρεις ώρες αργότερα στις 12:20 μ.μ. χωρίς επεισόδια όπως φαίνεται και σε βίντεο.

Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα ήταν μεταξύ των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που ήταν σε ετοιμότητα.

Το αεροπλάνο ανήκει στην Eastern Air Services με έδρα το Port Macquarie, η οποία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας της αεροπορίας Ron Bartsch είπε ότι ο πιλότος θα είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο Newcastle επειδή το αεροδρόμιο διέθετε καλύτερους πόρους αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης από ό, τι ήταν διαθέσιμο στο Port Macquarie.

YouTube thumbnail
Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]