«Πόσο θα ήθελα, το ‘Αγιο Έτος των Καθολικών να μετατραπεί, πραγματικά, σε ευκαιρία για κατάπαυση του πυρός σε όλες τις χώρες στις οποίες μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις», τονίζει ο ποντίφικας.
«Από τον πόλεμο, τον κάθε πόλεμο, πρέπει να γίνει σαφές ότι βγαίνουν όλοι ηττημένοι, όλοι! Απ’ τον πόλεμο βγαίνουν όλοι ηττημένοι, από την πρώτη ημέρα. Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, αλλά μόνον ηττημένοι», γράφει ο Αργεντινός πάπας.
Με αναφορά, ειδικότερα, στο ‘Αγιο Έτος των Καθολικών, ο Φραγκίσκος προσθέτει ότι «όλοι, όλοι, μπορούν να ζήσουν αυτή την προσκυνηματική εμπειρία», διότι δεν πρόκειται για κάτι που απευθύνεται αποκλειστικά σε όποιος θα μπορούσε να θεωρηθεί «τέλειος», αλλά είναι μια ευκαιρία που «προσφέρει στον κάθε άνθρωπο την δυνατότητα να κάνει μια εμπειρία επανασυμφιλίωσης και συγχώρεσης».
Ειδήσεις Σήμερα
- Μποβέ: Ευχάριστα νέα για τον ποδοσφαιριστή – Αποσωληνώθηκε και είναι ξύπνιος και διαυγής – Όλα τα νεότερα για την υγεία του
- Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από «παπαγαλάκια» της Άγκυρας
- Maestro: Η μεγάλη πρεμιέρα απόψε – Στενεύει ο κλοιός για τον φόνο του Χαράλαμπου
- Αστυνομικός της Βουλής: «Χτύπησε τον διοικητή του, τον σήκωσε και τον πέταξε στην καρέκλα» – «Δεν με κουνάει κανείς, έχω μέσο» έλεγε