Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Προαστιακός Αθήνας: Διακόπηκαν τα δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας

Πακιστάν: Καμήλα που κακοποιήθηκε από ιδιοκτήτη περπάτησε και πάλι με τεχνητό μέλος

4 λεπτά
Πακιστάν: Καμήλα που κακοποιήθηκε από ιδιοκτήτη περπάτησε και πάλι με τεχνητό μέλος

Η Κάμι, μια νεαρή καμήλα της οποίας το μπροστινό πόδι έκοψε ένας ιδιοκτήτης στην επαρχία Σιντ του νότιου Πακιστάν, άφησε συγκινημένους τους φροντιστές της καθώς περπάτησε για πρώτη φορά πάνω σε ένα προσθετικό πόδι.

«Άρχισα να κλαίω όταν την είδα να περπατάει με το προσθετικό πόδι. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε στο AFP το Σάββατο η Sheema Khan, διευθύντρια ενός καταφυγίου ζώων στο Καράτσι.

Ο κτηνίατρος Μπαμπάρ Χουσεΐν δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που ένα μεγάλο ζώο στο Πακιστάν έλαβε προσθετικό πόδι.

Το πόδι της Κάμι φέρεται να κόπηκε από έναν ιδιοκτήτη τον Ιούνιο του 2024 ως τιμωρία επειδή μπήκε στο χωράφι του αναζητώντας ζωοτροφή.

Ένα βίντεο με την τραυματισμένη καμήλα που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε άμεση κυβερνητική δράση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο του Σάνγκαρ, μεταφέρθηκε την επόμενη κιόλας μέρα στο Καράτσι, πάνω από 250 χιλιόμετρα (155 μίλια) μακριά, και έκτοτε ζει σε καταφύγιο εκεί.

«Ήταν τρομοκρατημένη όταν έφτασε για πρώτη φορά από το Σάνγκαρ. Ακούγαμε τις σπαρακτικές κραυγές της. Φοβόταν τους άντρες», είπε η Καν στο AFP.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι φροντιστές ήταν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της.

«Δεν μπορώ να περιγράψω την κατάστασή της με λόγια», πρόσθεσε ο Καν.

Για να βοηθήσουν στην ανάρρωσή της, οι φροντιστές έφεραν μια άλλη νεαρή καμήλα ονόματι Κάλι. Η παρουσία της έφερε παρηγοριά στην τραυματισμένη Κάμι, η οποία προσπάθησε να σταθεί στα τρία της πόδια για πρώτη φορά αφότου είδε τη νέα της σύντροφο.

«Η Κάμι ήταν περιορισμένη στο κλουβί της για σχεδόν τέσσερις με πέντε μήνες πριν φτάσει η Κάλι», πρόσθεσε ο Καν.

Αφού περιποιήθηκε το τραύμα και ολοκλήρωσε την αρχική αποκατάσταση, το καταφύγιο — το Comprehensive Disaster Response Services (CDRS) Benji Project — φρόντισε να της παρασχεθεί ένα προσθετικό πόδι από μια αμερικανική εταιρεία, ώστε να μπορεί να περπατήσει ξανά στα τέσσερα.

«Δεν την αναγκάζουμε να περπατήσει. Αφού τοποθετήσουμε το προσθετικό πόδι, περιμένουμε περίπου 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σηκώνεται μόνη της και περπατάει αργά», δήλωσε ο κτηνίατρος Χουσεΐν στο AFP.

Είπε ότι θα χρειαστούν άλλες 15 με 20 ημέρες για να προσαρμοστεί πλήρως στο νέο άκρο.

Οι φροντιστές είπαν ότι η Κάμι θα παραμείνει στο καταφύγιο μόνιμα.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]