Αθήνα Καιρός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota πρόκειται να τερματίσει την τεράστια συμφωνία χορηγίας

3 λεπτά
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota πρόκειται να τερματίσει την τεράστια συμφωνία χορηγίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota πρόκειται να τερματίσει την τεράστια συμφωνία χορηγίας της με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σύμφωνα με αναφορές στην Ιαπωνία.

Η Toyota έχει συμβόλαιο μέχρι τους Αγώνες του Παρισιού το 2024, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 835 εκατομμύρια δολάρια όταν ανακοινώθηκε το 2015. Περιλάμβανε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούσαν με τους Χειμερινούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ το 2018 στη Νότια Κορέα και θα τελείωναν στο Παρίσι.

Έχει αναφερθεί ευρέως ότι είναι η μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας της ΔΟΕ.

Επικαλούμενο «πηγές κοντά στο θέμα», το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo είπε ότι η Toyota ήταν δυσαρεστημένη με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της χορηγίας από τη ΔΟΕ. Το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τις πηγές, ανέφερε ότι τα χρήματα «δεν χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά για την υποστήριξη αθλητών και την προώθηση του αθλητισμού».

Σε επαφή με το Associated Press, η Toyota αρνήθηκε να σχολιάσει και είπε ότι οι οικονομικές λεπτομέρειες ήταν ιδιωτικές.

Η Toyota απέσυρε τις Ολυμπιακές διαφημίσεις της στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο που καθυστερούσαν λόγω της πανδημίας το 2021. Είπε ότι ανταποκρινόταν στο έντονο κοινό αίσθημα στη χώρα ενάντια στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και στην ώθηση της ΔΟΕ για τη διεξαγωγή τους.

Η ΔΟΕ δεν σχολίασε τις αναφορές όταν ήρθε σε επαφή με το AP.

«Έχουμε συμφωνία με την Toyota μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», ανέφερε η ΔΟΕ. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά στην προετοιμασία για το Παρίσι και ανυπομονούμε να φέρουμε αυτά τα σχέδια στη ζωή».

Η Toyota προμηθεύει 3.000 οχήματα με κυψέλες καυσίμου για τους Αγώνες του Παρισιού για να επιδείξει την πράσινη τεχνολογία της.

Η ΔΟΕ παράγει το 91% των εσόδων της από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπής (61%) και χορηγίες (30%).

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]