Αθήνα Καιρός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έξαλλοι οι Βρετανοί αθλητές – «Οι Γάλλοι μας ταΐζουν ωμό κρέας»

5 λεπτά
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έξαλλοι οι Βρετανοί αθλητές – «Οι Γάλλοι μας ταΐζουν ωμό κρέας»

Δεν έχουν προλάβει να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το... κύμα ανασφάλειας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις!

Η χθεσινοβραδινή Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν εντυπωσιακή, από την άλλη, όμως, ενώ τα αγωνίσματα δεν έχουν μπει ακόμη… στο ρυθμό τους, υπάρχουν περιστατικά που προκαλούν έντονο προβληματισμό και χρίζουν άμεσης επίλυσης από τους διοργανωτές.

Μετά, λοιπόν, τις καταγγελίες των μελών της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από την τσάντα του Τιάγκο Αλμάδα, το περιστατικό με τον Ζίκο, ήρθε η σειρά της βρετανικής αποστολής να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη τροφής και την κακή ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται στο Ολυμπιακό Χωριό!

Οι Βρετανοί, μάλιστα, αποκάλυψαν πώς αναγκάστηκαν να φέρουν δικό τους σεφ για να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες που παρουσιάζονται τόσο από τη μεριά των αθλητών, όσο και των υπολοίπων μελών της Ολυμπιακής τους ομάδας.

«Σε ορισμένα γεύματα δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα: αυγά, κοτόπουλο και σε ορισμένους υδατάνθρακες. Χρειάζεται ριζική βελτίωση. Στους αθλητές σερβίρουν ωμό κρέας», δήλωσε ο Άντι Άνσον, διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο σεφ που προσλήφθηκε ταξίδεψε από την Μ. Βρετανία για να εξυπηρετήσει τις επιπλέον ανάγκες των μελών της αποστολής!

Η εφημερίδα «L’Equipe» ανέφερε ότι μια εταιρεία κέτερινγκ αναγνώρισε την έλλειψη αυγών και ότι ήδη οι υπάλληλοί της εργάζονται για να αυξήσουν την προμήθεια.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αποκάλυψε ότι η κατάσταση βελτιώνεται και ότι η Οργανωτική Επιτροπή ανέλαβε δράση για την επίλυση του προβλήματος.

Η Γαλλία είχε διαφημίσει ότι διάσημοι σεφ, όπως οι Amandine Chaignot, Alexandre Mazzia και Akrame Benallal, θα συνεισφέρουν στη δημιουργία του μενού των αθλητών που διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά τα πρώτα δείγμα δεν είναι ικανοποιητικά και οι ελλείψεις σημαντικές.

Το εστιατόριο των Ολυμπιακών Αγώνων, 14.000 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 3.500 ατόμων, βρίσκεται σε μία παλιά ηλεκτρική κεντρική μονάδα και αργότερα μετατράπηκε σε κινηματογραφικό στούντιο!

Η εταιρεία υπεύθυνη για τις υπηρεσίες σίτισης είναι η Sodexo Live, η οποία ανακοίνωσε ότι έλαβε σοβαρά υπόψη τις διαμαρτυρίες και ότι θα αυξήσει τις μερίδες της για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων. Επίσης, η ομάδα Carrefour, υπεύθυνη για την προμήθεια 600 τόνων φρέσκων προϊόντων, θα ανανεώσει τις ποσότητές της.

Είναι μία πραγματικότητα: Στο ξεκίνημα των Αγώνων η ανασφάλεια που υπάρχει είναι μεγάλη. Το βίωσαν ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Τιάγκο Αλμάδα, η ομάδα BMX της Αυστραλίας και ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Ζίκο με σύζυγό του, με τις κλοπές να παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Επί του παρόντος η Οργανωτική Επιτροπή δεν έχει τοποθετηθεί για κανένα από αυτά τα περιστατικά.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]