Ο Φραντσέσκο Ριβέλλα άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 97 ετών.
Γεννημένος στο Μπαρμπαρέσκο, στην περιοχή Πιεμόντε της Βόρειας Ιταλίας, απέκτησε πτυχίο στη βρωματολογική χημεία στο Τορίνο.
Το 1952, σε ηλικία 25 ετών, ξεκίνησε να εργάζεται στο εργαστήριο χημείας της Ferrero στην κοντινή Αλμπα, όπου γεννήθηκαν κάποια από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας, όπως τα Kinder, τα Ferrero Rocher και φυσικά η Nutella.
Ο Φραντσέσκο, στον οποίο αποδίδεται η δημιουργία της τελευταίας, ήταν μέλος μιας ομάδας που μελετούσε πρώτες ύλες, αναμιγνύοντας, επεξεργάζοντας και δοκιμάζοντας συστατικά για να αναπτύξει νέα προϊόντα.
Αργότερα ανέλαβε ανώτερη διευθυντική θέση στην εταιρεία και έγινε το δεξί χέρι του ιδρυτή Μισελέ Φερρέρο.
Ο δημοσιογράφος Τζίτζι Παντοβάνι έγραψε στο βιβλίο του «Mondo Nutella» (Κόσμος Nutella) ότι το δίδυμο ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να αγοράσει γλυκίσματα, «όχι για να τα αντιγράψει, αλλά για να τα κάνει καλύτερα».
Ο Φραντσέσκο ήταν φίλος του Ιταλού-Εβραίου συγγραφέα, χημικού και επιζώντα του Ολοκαυτώματος, Πρίμο Λέβι.
Μετά την συνταξιοδότησή του, ο Φραντσέσκο ζούσε στην Αλμπα, όπου ασχολήθηκε με την καλλιέργεια φρούτων και το παραδοσιακό παιχνίδι με μπάλα «πάλλαπονγκου».
Ήταν χήρος και άφησε πίσω του τρεις γιους, μια κόρη και επτά εγγόνια. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στην Αλμπα και θα ταφεί στο Μπαρμπαρέσκο.