Ωστόσο, οι απολυμένοι υπάλληλοι αναφέρουν ότι έλαβαν θετικές αξιολογήσεις και παρ’ όλα αυτά έχασαν τη δουλειά τους.
Στα μέσα Ιανουαρίου, ο CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε στους υπαλλήλους ότι είχε “αποφασίσει να ανεβάσει τον πήχη στην αξιολόγηση της απόδοσης και να απομακρύνει γρηγορότερα τους χαμηλούς performers”, και σχεδίαζε να μειώσει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού του. Εκείνη την εποχή, ο Ζούκερμπεργκ είπε πως από τις απολύσεις θα επηρεαστούν μόνο οι υπάλληλοι με χαμηλές επιδόσεις.
Ωστόσο, κάποιοι υπάλληλοι που ισχυρίζονται ότι έλαβαν θετικές αξιολογήσεις και δεν ήταν οι χαμηλότεροι performers, βρέθηκαν ξαφνικά ανάμεσα στις απολύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα και επηρέασαν περίπου 3.600 εργαζομένους.
Μια πρώην υπάλληλος της Meta δημοσίευσε στο LinkedIn τη Δευτέρα, ότι απολύθηκε μετά την αξιολόγηση της που ανέφερε ότι ήταν «ανώτερη από τις προσδοκίες».
«Συχνά ζητούσα ανατροφοδότηση και πάντα μου έλεγαν ότι έκανα καλή δουλειά», έγραψε η Kaila Curry, πρώην υπεύθυνη περιεχομένου στη Meta, στην ανάρτησή της στο LinkedIn. «Ποτέ δεν με έβαλαν σε πρόγραμμα βελτίωσης απόδοσης, ποτέ δεν έλαβα διορθωτική ανατροφοδότηση και ποτέ δεν μου έδωσαν καθοδήγηση ή σαφείς απαιτήσεις. Απλώς έβαλα τη δουλειά… Δεν είμαι χαμηλός performer.»
Ένας άλλος πρώην υπάλληλος της Meta που απολύθηκε είπε ότι η δήλωση της εταιρείας ότι κόβει «τους νεκρούς κλάδους» είναι «εντελώς λάθος».
«Με απέλυσαν σήμερα – αλλά όχι επειδή ήμουν ‘χαμηλός performer’», έγραψε ο χρήστης του LinkedIn, Steven S., πρώην σχεδιαστής προϊόντων του Instagram. «Ας είμαστε σαφείς: αυτή η ετικέτα είναι παραπλανητική και για πολλούς από εμάς, είναι εντελώς λάθος.» Ο χρήστης αυτός δεν ανέφερε ή παρουσίασε τη βαθμολογία που έλαβε στην αξιολόγηση της απόδοσης.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος θεωρείται από τη Meta ως «χαμηλός performer».
Το Business Insider μίλησε επίσης με αρκετούς υπαλλήλους της Meta που επηρεάστηκαν από τις απολύσεις και μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. Είπαν ότι έλαβαν αξιολόγηση «καλύτερη ή ίση με τις προσδοκίες» στις εκτιμήσεις τους για το 2024, που τους κατατάσσει ως υπαλλήλους με μέσες επιδόσεις στην Meta, όχι χαμηλούς performers.
«Το πιο δύσκολο είναι ότι η Meta δηλώνει δημοσίως ότι κόβει τους χαμηλούς performers, οπότε νιώθουμε ότι έχουμε τη σημαία της αμαρτίας στην πλάτη μας», είπε ένας υπάλληλος στο Business Insider. «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν είμαστε κακοί performers.»
Ειδήσεις Σήμερα
- Παρουσίαση του Νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για τα Ελληνικά Μουσεία
- Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Βασιλόπιτας για τη γαλακτοβιομηχανία Όμηρος
- «Κολασμένη» τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας – Ό,τι καλύτερο για τον Άγιο Βαλεντίνο
- Παντελής Τουτουντζής: «Ήμουν θηλυπρεπής! Με έσπασαν στο ξύλο!»
- Ανατροπή με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι; : «Δύο οι σκοπευτές» – Στο φως «καυτά» κυβερνητικά μυστικά – Ποιος ο ρόλος των UFO;