Αθήνα Καιρός

Le Point: Οι «σατανικοί» Πούτιν, Ερντογάν – Ο Τούρκος πρόεδρος «πράκτορας της Μόσχας στη Δύση»

3 λεπτά
Le Point: Οι «σατανικοί» Πούτιν, Ερντογάν – Ο Τούρκος πρόεδρος «πράκτορας της Μόσχας στη Δύση»

Πούτιν και Ερντογάν φιγουράρουν στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Le Point υπό τον τίτλο «Οι Σατανικοί» με τον συντάκτη να περιγράφει την συνεργασία των δύο ηγετών οι οποίοι έχουν αναπτύξει μία σχέση «που ξαναγράφει τις γεωπολιτικές ισορροπίες».

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ για τη σχέση των δύο πολιτικών ανδρών που ακολουθούν το ίδιο στυλ διακυβέρνησης με συγκέντρωση εξουσιών, κατάπνιξη της αντιπολίτευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και δικαιοσύνη που λειτουργεί με εντολές, και έχουν την ίδια αυτοκρατορική νοσταλγία αλλά και την ίδια απέχθεια για το δυτικό μοντέλο, «υπάρχουν καλοί λόγοι που βρίσκονται σε συνεννόηση».

«Ο Ερντογάν ναι μεν παραχώρησε όπλα στην Ουκρανία, πράγμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως εχθρική κίνηση στη Μόσχα αλλά αντίθετα με τους άλλους συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ, αρνείται να συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του. Και όταν η Σουηδία και η Φινλανδία κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για να ενταχθούν στη Συμμαχία, η Τουρκία έβαλε εμπόδια με διάφορα προσχήματα, παίζοντας έτσι χωρίς να είναι πολύ εμφανές, το παιχνίδι του ηγέτη του Κρεμλίνου», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον Αιντίν Αντνάν Σεζγκίν, βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρώην πρέσβη της Τουρκίας στη Μόσχα «Όσο ο Ερντογάν γινόταν πιο αυταρχικός, τόσο πιο συμπαθής γινόταν στον Πούτιν. Υπάρχει μια επιθυμία διαχωριστεί η Τουρκία από τη Δύση. Η απομάκρυνση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης συμφέρει το Κρεμλίνο», τονίζει.

Ειδήσεις σήμερα

Νεύρα στην Τουρκία για Μητσοτάκη – Hurriyet: «Όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Μάσκες τέλος από σήμερα σε εσωτερικούς χώρους – Πού είναι υποχρεωτικές

Τα μυστικά για σύνταξη ΙΚΑ με 10.000 και 10.500 ένσημα [πίνακες & παραδείγματα]

Τουρκία: Βίντεο-σοκ με άνδρα ντυμένο Χάρο που αυτοπυρπολήθηκε μες στον κόσμο [ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]