Αθήνα Καιρός

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι «ανοιχτός» σε επαφές με τον Σολτς

4 λεπτά
Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι «ανοιχτός» σε επαφές με τον Σολτς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ανοιχτός σε επαφές με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς παρότι δεν έχει προγραμματίσει κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Η Γερμανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο και ότι θα εγκρίνει την αποστολή Leopard από συμμαχικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανακοίνωση, την οποία λίγο αργότερα ακολούθησε αμερικανική δέσμευση για αποστολή αρμάτων μάχης M1 Abrams στο Κίεβο, προκάλεσε την οργή του Κρεμλίνου.

“Για την ώρα, δεν υπάρχει συμφωνία για συνομιλίες (με τον Σολτς) στο πρόγραμμα. Ο Πούτιν ήταν και παραμένει ανοιχτός σε επαφές”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel που δημοσιεύεται σήμερα ο Σολτς δήλωσε: “Θα μιλήσω ξανά με τον Πούτιν γιατί είναι απαραίτητο να μιλήσουμε” και πρόσθεσε: “Είναι ευθύνη του Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία για να τερματιστεί αυτός ο φρικτός, άσκοπος πόλεμος που έχει ήδη στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές”.

Εκπρόσωποι του Σολτς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν. Ο ίδιος βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική.

Τελευταία φορά που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία οι Πούτιν και Σολτς ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο ρώσος ηγέτης είχε πει τότε ότι η γραμμή της Γερμανίας και της Δύσης σχετικά με την Ουκρανία είναι “καταστροφική” και είχε καλέσει το Βερολίνο να επανεξετάσει την προσέγγισή του.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δωρήτρια χώρα στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου, και μεγαλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Βρετανία.

Ειδήσεις σήμερα

Οι περίεργες μπίζνες του «Μάξιμου Σαράφη»

Νίκος Παππάς: Τα SMS στον Καλογρίτσα και τα ραντεβού με Αρτεμίου

Πρόταση μομφής: Τα 5 «γκολ» που δέχθηκε ο Τσίπρας στη Βουλή

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]