Το βίντεο της μαθήτριας που γράφει την εξέταση έξω από την αίθουσα έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα σε βάρος της διοίκησης του σχολείου την Πέμπτη.
Όταν επικοινώνησαν μαζί του, ο Διευθυντής των Μαθηματικών Σχολείων, Α. Παλανισάμι, δήλωσε στην TNIE ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους να υποβάλουν έκθεση έρευνας και να αποστείλουν ειδοποίηση προς το σχολείο. Επίσης, τόνισε ότι έχουν συμβουλευτεί να αποτρέπουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και να αποστείλουν εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της περιοχής.
Ο Ανωτάτος Εκπαιδευτικός Υπάλληλος της Κοϊμπατόρε (CEO), Ρ. Μπαλαμουράλι, και η Εκπαιδευτικός Υπάλληλος της περιοχής για τα ιδιωτικά σχολεία, Πούνιθα Άντονιαμμαλ, επισκέφθηκαν το σχολείο την Πέμπτη και ερεύνησαν το περιστατικό μιλώντας με τις αρμόδιες σχολικές αρχές.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια δήλωσης στα ΜΜΕ, ο υπουργός Β. Σεντιλμπαλάτζι δήλωσε ότι η αστυνομία διερευνά την υπόθεση και θα ληφθούν μέτρα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Μιλώντας στην TNIE, ο πατέρας της μαθήτριας δήλωσε ότι η κόρη του φοιτά στην Η’ τάξη σε ιδιωτικό σχολείο ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Σενγκουταϊπαλάγιαμ, κοντά στο Πολλατσί, στην περιοχή Κοϊμπατόρε.
«Η κόρη μου μπήκε στην εφηβεία την περασμένη εβδομάδα και γι’ αυτό δεν πήγε σχολείο. Καθώς υπήρχαν δύο εξετάσεις προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα, ήθελε να τις δώσει. Έτσι, ενημερώσαμε τους δασκάλους της τάξης ότι, επειδή μπήκε στην εφηβεία, θα μπορούσε να της διατεθεί ξεχωριστό θρανίο και καρέκλα για να γράψει τις εξετάσεις στην αίθουσα, γιατί μπορεί να νιώθει δυσφορία», είπε.
«Όταν πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα για να γράψει την εξέταση στην Κοινωνική Επιστήμη, η διοίκηση του σχολείου δεν έκανε την απαραίτητη ρύθμιση που ζητήσαμε. Αντίθετα, την ανάγκασαν να γράψει την εξέταση στα σκαλιά έξω από την αίθουσα. Καθώς έγραψε την εξέταση για δυόμισι ώρες στα σκαλιά, αισθάνθηκε έντονο πόνο στα πόδια και μας το ανέφερε», συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε επίσης: «Την Τετάρτη επισκεφθήκαμε απευθείας το σχολείο και διαπιστώσαμε ότι η κόρη μας έγραφε και πάλι την εξέταση στα σκαλιά άλλης αίθουσας. Ήταν σοκαριστικό για εμάς. Όταν ρωτήσαμε τις σχολικές αρχές για αυτό, απάντησαν χαλαρά: “Είναι αυτό σοβαρό πρόβλημα;”»
Ο πατέρας της μαθήτριας είπε πως δεν θεωρούν ότι επρόκειτο για περίπτωση διακρίσεων ενώ πρόσθεσε ότι συγγενής τους ανάρτησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.