«Δεν έχει κανένα νόημα να δεσμευθούμε σε διαπραγματεύσεις ούτε να εξετάσουμε νέες προτάσεις εκεχειρίας εφόσον συνεχίζεται ο πόλεμος πείνας και ο πόλεμος εξόντωσης στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Μπάσεμ Νάιμ μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς μιλώντας στο AFP.
«Ο κόσμος πρέπει να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του (Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου ώστε να σταματήσει τα εγκλήματα της πείνας, της δίψας και των φόνων» στη Γάζα, πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις αυτές του Νάιμ έγιναν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης ότι επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να περιλαμβάνουν «την κατάκτηση» του θύλακα.
Η Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της οποίας έχουν ήδη εκτοπιστεί πολλές φορές, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023, υπόκειται σε πλήρη αποκλεισμό από τις 2 Μαρτίου, με το Ισραήλ να μην επιτρέπει την είσοδο βοήθειας, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Γάζας, ο Μάχμουντ Μπάσαλ, δήλωσε σήμερα ότι τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σήμερα τα ξημερώματα σε διάφορες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Τραμπ: Με την πτώση του πετρελαίου ο Πούτιν θα είναι πιο ανοικτός σε μια ειρηνευτική συμφωνία
- Οργισμένη η μητέρα του Κατσίφα με τον Χρήστο Μάστορα – «Ντροπή του, απαράδεκτος για τη μειονότητα»
- Θεωνά: Η ζωή της Τζένης – Ο έρωτας με γνωστό ηθοποιό πριν τον Δήμο Αναστασιάδη
- Παπαστεργίου: Θέμα ωρών να βγει στον αέρα ο προσωπικός αριθμός
- Ρόδος: Ζευγάρια τουριστών τσακώθηκαν κι όταν ο φίλος καταστηματάρχη πήγε να τους χωρίσει του… έσπασαν 4 δόντια