Αθήνα Καιρός

Αναλαμβάνει άρον-άρον ο στρατός στη Γερμανία- «Πνίγεται» η Κάτω Σαξονία [Βίντεο]

3 λεπτά
Αναλαμβάνει άρον-άρον ο στρατός στη Γερμανία- «Πνίγεται» η Κάτω Σαξονία [Βίντεο]

Κάτω από το νερό βρίσκονται πολλές περιοχές της Κάτω Σαξονίας με τις γερμανικές αρχές να επιστρατεύουν άρον - άρον τον στρατό της χώρας - Bundeswehr - για να βοηθήσει την κατάσταση.

Σε πολλές πόλεις όπως η Βρέμη, η Δρέσδη και το Μαγδεμβούργο, οι τοπικές αρχές και οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν οδηγήσει στην υπερχείλιση μεγάλων ποταμών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», πολλές περιοχές στον Έλβα στη Σαξονία, τη Σαξονία-Άνχαλτ, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπως και την Κάτω Σαξονία έχουν πλημμυρίσει με τον γερμανικό στρατό να χρησιμοποιεί ακόμη και ελικόπτερα για την διάσωση τυχόν εγκλωβισμένων.

Στρατιώτες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στο στήσιμο αναχωμάτων, προκειμένου να περιορίσουν την ροή των υπερχειλισμένων ποταμών.

Στην Κάτω Σαξονία, η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων, Παράκτιας Άμυνας και Προστασίας της Φύσης αναμένει ότι η στάθμη των υδάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, ένα ανάχωμα έσπασε στο δήμο Λίλιενταλ κοντά στη Βρέμη και η πληγείσα περιοχή εκκενώθηκε το τελευταίο 48ωρο. Εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

YouTube thumbnail

Αρκετές περιφέρειες της Κάτω Σαξονίας κήρυξαν προκαταρκτικό στάδιο συναγερμού για καταστροφές, γεγονός που δίνει, μεταξύ άλλων, στις περιφερειακές διοικήσεις ευκολότερη πρόσβαση σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες βοήθειας.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, οι πολυάριθμοι ταμιευτήρες παραμένουν επίσης υπό παρακολούθηση.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD), ο κίνδυνος ισχυρότερων βροχοπτώσεων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, ειδικότερα στα δυτικά και τα βορειοδυτικά.

Ο ερευνητής του κλίματος του Πότσδαμ, Στέφαν Ράμστοφ, είχε γράψει στο Twitter την παραμονή των Χριστουγέννων: «Οι ακραίες βροχοπτώσεις αυξάνονται ανά τον κόσμο όπως και στην περιοχή μας εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα πάνω από 30 χρόνια- τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς έχουν επιβεβαιώσει αυτό το δυσοίωνο σενάριο εδώ και καιρό».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]