Ο άντρας και η γυναίκα – και οι δύο εργαζόμενοι σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ – υπόκεινται πλέον σε έρευνα από την αστυνομία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW).
Ο Υπουργός Υγείας του κράτους Ράιαν Παρκ δήλωσε ότι θα γίνει «ενδελεχής έρευνα» για να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρξαν «αρνητικά αποτελέσματα» για τους ασθενείς, αλλά ότι μια «ταχεία» εξέταση των αρχείων του νοσοκομείου δεν ανέδειξε κάτι ασυνήθιστο.
Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άνθονι Αλμπανέζι καταδίκασε το βίντεο ως «αηδιαστικό και ντροπιαστικό» μετά την κυκλοφορία του στο διαδίκτυο.
Το γεγονός συνέβη μια εβδομάδα αφότου η Αυστραλία ψήφισε αυστηρότερους νόμους κατά των εγκλημάτων μίσους, μετά από κύμα αντισημιτικών επιθέσεων.
Την Τετάρτη, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι πιστεύει πως έχει «εντοπίσει τα άτομα που εμπλέκονται» στο βίντεο.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι και οι δύο απολύθηκαν άμεσα και υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Το βίντεο το μοιράστηκε στο TikTok ο δημιουργός περιεχομένου Μαξ Βάιφερ, ο οποίος λέει ότι είναι από το Ισραήλ.
Ο λογαριασμός του παρουσιάζει συνομιλίες με ανθρώπους που συναντά στην εφαρμογή Chatruletka – μια ανώνυμη διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει τυχαία άτομα για βιντεοκλήσεις.
Το υλικό, φαίνεται να έχει καταγραφεί σε νοσοκομείο.
Ένας άντρας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιατρός, λέει στον κ. Βάιφερ ότι «έχει όμορφα μάτια», αλλά προσθέτει «συγγνώμη που είσαι Ισραηλινός» προτού πει ότι στέλνει τους Ισραηλινούς στη Τζαχάνναμ – έναν ισλαμικό τόπο που μοιάζει με την κόλαση.
Στη συνέχεια, κάνει μια χειρονομία που υποδεικνύει το κόψιμο του λαιμού, πριν εμφανιστεί μια γυναίκα στην οθόνη και πει ότι «μια μέρα» θα έρθει η «ώρα» του κ. Βάιφερ και ότι θα πεθάνει, προσθέτοντας αργότερα ότι δεν θα θεραπεύσει Ισραηλινούς.
«Δεν θα τους θεραπεύσω, θα τους σκοτώσω», λέει.
Το βίντεο έχει επεξεργαστεί, έχουν προστεθεί emojis και ορισμένα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί– αλλά οι αρχές δεν αμφισβητούν την αυθεντικότητά του.
Ο Αλμπανέζι το χαρακτήρισε «αηδιαστικό» και «αχρείο», γράφοντας στο X: «Αυτά τα αντισημιτικά σχόλια, που καθοδηγούνται από το μίσος, δεν έχουν θέση στο σύστημα υγείας μας και πουθενά στην Αυστραλία.
Ειδήσεις Σήμερα
- Αναστάτωση σε σχολείο στην Εύβοια – Εξερράγη καλοριφέρ εν ώρα μαθήματος [βίντεο]
- Καπερνάρος: Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα
- Ιαπωνία: Βρήκαν το φορτηγό που «κατάπιε» η τρύπα – Δε βρήκαν όμως τον οδηγό
- Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας
- Τούς τρολάρει όλους ο Γιώργος Λιάγκας – Δεν πήγε στην κοπή πίτας του ΑΝΤ1 και έδωσε πληρωμένη απάντηση