Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

E.E.: Συνεχίζεται το μαρτύριο της… δόσης με τις παραδόσεις των εμβολίων

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
E.E.: Συνεχίζεται το μαρτύριο της… δόσης με τις παραδόσεις των εμβολίων

Αύξηση των παραδόσεων εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένει η Ε.Ε., με το βλέμμα στραμμένο στην επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού.

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πως αναμένεται παράδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων τους επόμενους τρεις μήνες, όμως ακόμη κι έτσι είναι κατώτερες των αρχικών δεσμεύσεων.

Η σουηδοβρετανική εταιρία AstraZeneca θα στείλει λιγότερο από το 50% των δόσεων που έχει δεσμευτεί στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν πως η Επιτροπή αναμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τις 70 από τις 180 εκατομμύρια δόσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί προς την Ε.Ε.

Ισχνές θα είναι οι παραδόσεις και εντός Μαρτίου καθώς υπολογίζεται πως θα μοιραστούν 40 εκατομμύρια δόσεις έναντι των αρχικών δεσμεύσεων για 120 εκατομμύρια σκευάσματα.

Στις 300 εκατομμύρια δόσεις του δεύτερου τριμήνου δεν συνυπολογίζονται τα σκευάσματα της AstraZeneca, αλλά το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson που αναμένεται να λάβει έγκριση την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική εταιρία με το μονοδοσικό εμβόλιο που έχει λάβει το «πράσινο φως» στις ΗΠΑ αναμένεται να παραδώσει 50-55 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος Ιουνίου.

Παρά τις καθυστερήσεις των παραδόσεων από AstraZeneca και Pfizer/BioNTech, οι κινήσεις για την αύξηση της παραγωγής αποδίδουν και θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν στα μέλη της Ενωσης περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις, τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια. Ως τις 6 Μαρτίου, στην Ε.Ε. έχουν χορηγηθεί 40,2 εκατομμύρια δόσεις, στη Βρετανία 22,9 εκατομμύρια και στις ΗΠΑ 97,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Our world data».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός: Τον εμβολίασαν κατά λάθος με δύο δόσεις και κατέληξε στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Ο Άλμπερτ Μπουρλά έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου και αισθάνεται «απελευθερωμένος»

ΗΠΑ: Υιοθετημένη γυναίκα ανακαλύπτει μετά από 60 χρόνια ότι ο βιολογικός πατέρας της καταζητείται από το FBI για φόνους

«Ξαναχτυπά» ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ μετά τη συνέντευξη στην Όπρα: «Τουλάχιστον εγώ δεν ντύθηκα Χίτλερ σαν τον Χάρι»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]