Αθήνα Καιρός

«Δεν μας είπε κανείς να φορέσουμε ζώνες» λένε επιβάτες της πτήσης που συνετρίβη στην Κολομβία

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
«Δεν μας είπε κανείς να φορέσουμε ζώνες» λένε επιβάτες της πτήσης που συνετρίβη στην Κολομβία

Σχεδόν δύο εβδομάδες από τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρίας LaMia στην Κολομβία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 71 επιβαινόντων, ένας από τους έξι διασωθέντες μίλησε για τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά πριν την τραγωδία.

Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος που επέβαινε στο αεροσκάφος ως μέλος αποστολής για την κάλυψη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Chapecoense δήλωσε πως κανένας από το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν ενημέρωσε τους επιβάτες για όσα επρόκειτο να συμβούν.

Ο Ραφαέλ Χένζελ εξήγησε πως κανείς δεν ενημέρωσε τους ταξιδιώτες ότι έπρεπε να φορέσουν ζώνη, προσθέτοντας πως «συνεχίζαμε να πετάμε χωρίς να έχουμε ιδέα για αυτό που επρόκειτο να συμβεί».

Ο δημοσιογράφος μιλώντας σε εκπομπή από την Κολομβία όπου νοσηλεύεται, συμπλήρωσε: «Κανείς δεν μας είπε από το πλήρωμα “δέστε τις ζώνες σας”».

Την ίδια στιγμή, είπε ότι όταν ένας από τους επιβάτες ρώτησε αεροσυνοδό πόση ώρα χρειάζεται για την προσγείωση, εκείνη απάντησε: «Δέκα λεπτά». Αμέσως μετά την απάντησή της «ξαφνικά τα φώτα έσβησαν και σταμάτησαν οι κινητήρες».

Τότε, όλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και έδεσαν τις ζώνες τους, είπε ο Χένζελ συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά το αεροσκάφος συνετρίβη.

Ο δημοσιογράφος που τραυματίστηκε στα πλευρά, δήλωσε πως σώθηκε «από τύχη και επειδή ξύπνησα την ώρα που περνούσαν οι διασώστες», ενώ είπε πως μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί άρχισε να φωνάζει τα ονόματα των συναδέλφων του, οι οποίοι όμως είχαν όλοι χάσει τη ζωή τους.

Τη στιγμή που διενεργείται έρευνα από Βραζιλία, Βολιβία και Κολομβία για τα ακριβή αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Χένζελ δήλωσε αηδιασμένος όταν έμαθε ότι ενδεχομένως το αεροσκάφος να συνετρίβη από έλλειψη καυσίμων.

«Άνθρωποι πέθαναν από λάθος εκτίμηση. Αυτό είναι αηδιαστικό», τόνισε ο διασωθείς.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]