Αθήνα Καιρός

Η Μόσχα ελπίζει ότι η Τουρκία θα αγοράσει άλλο ένα αντιπυραυλικό σύστημα S-400

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Η Μόσχα ελπίζει ότι η Τουρκία θα αγοράσει άλλο ένα αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Η Ρωσία ελπίζει ότι η Τουρκία θα αγοράσει ένα δεύτερο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 την προσεχή χρονιά, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μίχεβ, διευθυντής της ρωσικής κρατικής εξαγωγικής εταιρίας όπλων Rosoboronexport σε συνέντευξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 εδάφους αέρος είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη διεθνή αγορά. Η Τουρκία δυσαρέστησε τις ΗΠΑ, σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, φέτος αποκτώντας το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.

“Η πρώτη παραγγελία της Τουρκίας για τους S-400 ολοκληρώθηκε”, δήλωσε ο Μίχεβ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

Ο Μίχεβ είπε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν αυτή την περίοδο συζητήσεις, για μια επιλογή στην αρχική σύμβαση που θα επιτρέψει στην ‘Αγκυρα να λάβει περισσότερα συστήματα S-400, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται σε οικονομικά θέματα.

“Ελπίζουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα υπογράψουμε τα έγγραφα της σύμβασης. Αλλά θέλω να τονίσω ότι η στρατιωτική τεχνική συνεργασία με την Τουρκία δεν περιορίζεται στην προμήθεια των S-400. Έχουμε μεγάλα σχέδια μπροστά μας”, ανέφερε ο Μίχεβ. Εξετάζεται ένα μέρος της παραγωγής να γίνει στην Τουρκία, πρόσθεσε.

Στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα: “η Τουρκία δεν υποσχέθηκε σε κανέναν ότι δεν θα αναπτύξει ή δεν θα χρησιμοποιήσει τους S-400”, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. “Θα αγοράζαμε ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για να το αφήσουμε στο κουτί του; Το αγοράσαμε γιατί το χρειαζόμαστε”, τόνισε.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]