Αθήνα Καιρός

Ο Τζόνσον προκαλεί τον Κόρμπιν: Φέρσου σαν άντρας και πάμε για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Ο Τζόνσον προκαλεί τον Κόρμπιν: Φέρσου σαν άντρας και πάμε για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να φερθεί σαν άνδρας και να στηρίξει το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

«Είναι καιρός να συμπεριφερθεί σαν άνδρας ο Τζέρεμι Κόρμπιν» είπε ο Συντηρητικός πρωθυπουργός μιλώντας στο Sky News και πρόσθεσε: «Ας οργανώσουμε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου».

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο «ΙTV’s This Morning» ότι η ημερομηνία των εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου που πρότεινε ο Μπόρις Τζόνσον είναι «περίεργη για πολλούς λόγους -είναι τόσο κοντά στα Χριστούγεννα-, επισημαίνοντας ότι μπορεί να ζητήσει εκλογές πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, αλλά θα υπάρξουν συζητήσεις γι’ αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε πως είναι απαραίτητη μία νέα παράταση του Brexit, ωστόσο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε συμφωνία για την ημερομηνία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή «οικογένεια», έως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο διαπραγματευτής για το Brexit στην Ε.Ε , Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε σήμερα ότι η Ε.Ε δεν μπόρεσε να καταλήξει σε μία απόφαση για την διάρκεια παράτασης του Brexit κι ότι θα την ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα μετά την ψηφοφορία στη βρετανική βουλή για το αίτημα του Τζόνσον να γίνουν εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι εξελίξεις έρχονται με φόντο την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να διενεργηθούν εκλογές στη χώρα στις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως μετέδισε νωρίτερα το Reuters, το προσχέδιο μιας απόφασης των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. θα μπορούσε να δώσει στη Βρετανία μια παράταση, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτρεπόταν η οριστικοποίηση της επικύρωσης της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών.

«Ακολούθως, η αποχώρηση της Βρετανίας θα πρέπει να λάβει χώρα την πρώτη ημέρα του μήνα που έπεται της ολοκλήρωσης και επικύρωσης της διαδικασίας», αναφερόταν, κατά το Reuters πάντα, στο συγκεκριμένο προσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Γάλλοι ζητούν μια μικρή παράταση του Brexit που δεν ξεπερνά τις 15 ημέρες σε αντίθεση με τη Γερμανία και άλλες χώρες της E.E που επιθυμούν παράταση έως την 31η Ιανουαρίου του 2020.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]