Η Βουλή της Πολωνίας απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση νόμου που απαγόρευε ουσιαστικά πλήρως τις αμβλώσεις. Το κείμενο απορρίφθηκε από 352 βουλευτές της συντηρητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.
Πενήντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν υπέρ της έγκρισής του ενώ 18 τήρησαν αποχή.
Το θέμα έλαβε διαστάσεις στην χώρα, καθώς περίπου 100.000 γυναίκες, ντυμένες στα μαύρα, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σε όλη την Πολωνία, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας εστιατορίων, κρατικών υπηρεσιών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και αποκλείοντας την πρόσβαση στα αρχηγεία του κυβερνώντος κόμματος στη Βαρσοβία, για να διαμαρτυρηθούν κατά των κυβερνητικών σχεδίων για πλήρη απαγόρευση της άμβλωσης.
Οι διαδηλώτριες φώναζαν: «Θέλουμε ιατρούς, όχι ιεραποστόλους!» και «Γιάροσλαβ, φύγε!» έξω από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.
Το νομοσχέδιο, που εισήγαγε ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών, προέβλεπε την απαγόρευση κάθε διακοπής κύησης, ενισχύοντας την ήδη αυστηρή νομοθεσία της χώρας, που επιτρέπει την άμβλωση μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας, εάν απειλείται η ζωή της μητέρας ή εάν το παιδί έχει μεγάλες πιθανότητες να γεννηθεί ανάπηρο.

![Η πολωνική βουλή απέρριψε την απαγόρευση των αμβλώσεων [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/poland-abortion-ban-1500x750.jpg)


















