Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 17χρονη που έπεσε από γέφυρα

Ερντογάν: Το ISIS είναι “πιθανώς” ο δράστης της επίθεσης στο Γκαζιάντεπ

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ερντογάν: Το ISIS είναι “πιθανώς” ο δράστης της επίθεσης στο Γκαζιάντεπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι "πιθανώς ο δράστης" της επίθεσης που έγινε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από την οποία τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει “καμία διαφορά” ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν –τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία–, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, “που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ”.

“Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!”, τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην “πρόκληση” που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως “ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις “παράνομες” οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το PKK τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 70 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]