Τα αμερικανικά μπιφτέκια ήταν στο μενού των γαλλικών εστιατορίων σε ποσοστό 85% στη Γαλλία πέρυσι, με ένα επιβλητικό 1,5 δισεκατομμύριο πωλήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων για εστιατόρια Gira Conseil.
Το καλό βέβαια είναι πως δεν επρόκειτο για junk food, αλλά για υψηλής ποιότητας εναλλακτικές λύσεις.
Το άλλο ενδιαφέρον είναι πως τα fast food πούλησαν μόνο το 30% των μπέργκερ στη Γαλλία, με την πλειοψηφία να πωλείται στα εστιατόρια.
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS - Πώς θα τους χρησιμοποιήσει η Ουκρανία;
Κι όλα αυτά σε μια χώρα που υπερηφανεύεται για την εθνική γαστρονομική της κουλτούρα και η οποία επί σειρά ετών αντιστεκόταν στην επίθεση των μπέργκερ.
«Μιλάμε για μια φρενίτιδα μπέργκερ εδώ και τρία χρόνια. Φέτος, δεν ξέρουμε πως να περιγράψουμε το φαινόμενο, είναι απλώς τρελό» δήλωσε ο διευθυντής της Gira Conseil Μπερνάρ Μπουτμπούλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το 2016, οι πωλήσεις των μπέργκερ ήταν στο ίδιο επίπεδο με το διάσημο σάντουιτς με ζαμπόν και βούτυρο – που εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές στη Γαλλία. «Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν αν τα μπέργκερ θα ξεπεράσουν ακόμη και τις φημισμένες τηγανιτές πατάτες μας» είπε ο Μπουτμπούλ.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]