Η συγκεκριμένη πρόταση θα επηρέαζε και το αγαπημένο fast food των Ελλήνων, το σουβλάκι. Η πρόταση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο τέθηκε σε ψηφοφορία την Τετάρτη και ηττήθηκε οριακά!
Η πρόταση συγκέντρωσε 376 ψήφους, δηλαδή τρεις λιγότερες από την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτούνταν. Καταψήφισαν 272 ευρωβουλευτές και 30 απείχαν από την ψηφοφορία.
Πριγκίπισσα Αικατερίνη: Δίνει μάχη με τον καρκίνο - Το σοβαρό χειρουργείο
Τα φωσφορικά άλατα βοηθούν στη διατήρηση του καταψυγμένου κρέατος και μετέπειτα στο μαγείρεμά του, όμως η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Ευρωβουλής εξέφρασε ανησυχίες για το κατά πόσον τα εν λόγω άλατα υποβαθμίζουν την καταλληλότητα των κρεάτων.
Η ήττα της απαγόρευσης στο Ευρωκοινοβούλιο επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να νομιμοποιήσει και επίσημα τη χρήση φωσφορικών αλάτων, τα οποία ούτως ή άλλως χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη βιομηχανία κατεψυγμένου φαγητού.
«Σώσαμε το κεμπάπ σας. Παρακαλούμε», έγραψε στο Twitter μετά την ψηφοφορία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
We saved your kebab. You're welcome 😀
— EPP Group (@EPPGroup) December 13, 2017