Η συνταγή αυτή χαρακτηρίζεται επίσης από υψηλή παροχή επιμέρους αντιοξειδωτικές ενώσεων όπως είναι η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, τα φλαβονοειδή και κυρίως η σουλφοροφάνη. Η σουλφοροφάνη είναι μία μοναδική αντιοξειδωτική ουσία που περιλαμβάνεται στο μπρόκολο και είναι γνωστή για την ιδιαίτερη προστασία που προσφέρει στην πρόληψη από διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπλέον συμβάλει, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνονται στη σούπα αυτή, στη μείωση των επίπεδων τη LDL – κακής χοληστερόλης, προστατεύοντας την καρδιά και τα αγγεία.
Υλικά
600 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πατάτα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. λευκό κρασί
½ φλιτζ. γάλα συμπυκνωμένο 1.5% σε λιπαρά
100γραμμ. τριμμένο τυρί
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αχνίζουμε το μπρόκολο (κομμένο σε φουντίτσες), την πατάτα και τα κρεμμυδάκια και τα σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια το ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr