Ναι, απαντούν η διοίκηση, οι γιατροί και τα στελέχη του Ομίλου ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ, με μία δυναμική διαδρομή 20 ετών πολυεπίπεδης εμπειρίας στην αντιμετώπιση της νεφρικής νόσου, αλλά και ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Chef Χριστόφορος Πέσκιας, δημιουργώντας μία πρωτότυπη και μοναδική έκδοση.
Ο Mαγειρικός Oδηγός «ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν», που μόλις κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. Λιβάνη, περιλαμβάνει 75 τόσο «παλιές» και κλασικές, όσο και σύγχρονες, ξεχωριστές, εκλεπτυσμένες και, ταυτόχρονα, νόστιμες συνταγές για όλα τα γούστα – σνακ, σαλάτες, χορτοφαγικά πιάτα, ψάρι, θαλασσινά, πουλερικά, κρέας χοιρινό, μοσχαρίσιο και αρνίσιο και, φυσικά, γλυκά – οι οποίες απευθύνονται πρωτίστως σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και σε όλους όσοι επιζητούν μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Τις συνταγές εμπνεύστηκε με πολύ μεράκι ο Chef Χριστόφορος Πέσκιας, ενώ η Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Διαιτολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη – Άννα Πούλια και ο Ιατρός Νεφρολόγος Διευθυντής της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ RING Παύλος Καϊσίδης επιμελήθηκαν το περιεχόμενο ως προς την διατροφική αξία και την θετική επίδραση στην υγεία των ασθενών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Κάθε συνταγή συνοδεύεται από σχετικούς πίνακες με τις θερμίδες, τα βασικά συστατικά και την περιεκτικότητα διαφόρων στοιχείων, με ευφάνταστους τρόπους για την βελτίωση και την ενίσχυση της γεύσης χωρίς τη χρήση αλατιού ή με την χρήση του ελάχιστου δυνατού, ενώ, ταυτόχρονα, «έξυπνες» συμβουλές βοηθούν τον ασθενή να εντάξει την κάθε συνταγή στη διατροφή του, καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της θεραπευτικής φροντίδας.
Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).