Οι πρωτεΐνες που περιέχουν το αυγό και το γάλα είναι υψηλής βιολογικής αξίας και είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και αναδόμηση των μυών του σώματος. Καθότι ο μυϊκός ιστός είναι μεταβολικά πιο ενεργός απ’ το λιπώδη, ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες θα συντελέσει στην αύξηση των «καύσεων» και κατά συνέπεια του μεταβολισμού.
Τα μπαχαρικά, όπως το πιπέρι που μπαίνει στα αυγά, συμβάλλουν σε αυτήν την αύξηση ενισχύοντας τη θερμογένεση. Από την άλλη η βιταμίνη C που περιέχει ο χυμός συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από το αυγό, ενώ η χολίνη που περιέχεται σε αυτό βοηθά στη συγκέντρωση και στην ενίσχυση της μνήμης και επίσης αποτελεί ισχυρό λιποτροπικό παράγοντα συμβάλλοντας στην πρόληψη της συσσώρευσης των λιπών στο ήπαρ.
*Από την Ιωάννα Βλάχου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc • Επιστημονική Συνεργάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr