• Τα όσπρια καθαρίζονται από ξένα σώματα που υπάρχουν σε αυτά, όπως πέτρες ή άλλους σπόρους.
• Είναι απαραίτητο να φουσκώνουν σε νερό πριν από το μαγείρεμα, για 12 ώρες περίπου. Με το φούσκωμα μαλακώνει η φλούδα τους και γίνονται πιο εύπεπτα. Ενα όσπριο που δεν χρειάζεται απαραίτητα φούσκωμα είναι οι φακές.
• Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σόδα για το μαλάκωμα των οσπρίων, γιατί η σόδα καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά και, κυρίως, τις βιταμίνες.
• Κατά τη διάρκεια του βρασμού, η προσθήκη αρωματικών φυτών, όπως σέλινο, κρεμμύδι, δάφνη, μάραθο, σκόρδο, θυμάρι, είναι ορθή διαδικασία, γιατί τα αρωματικά φυτά ενεργοποιούν τα γαστρικά υγρά του στομάχου και τα όσπρια αφομοιώνονται πιο εύκολα.
• Η προσθήκη αλατιού να γίνεται στο τέλος του βρασμού, για να αποφεύγεται η σκληράδα της φλούδας.
• Τα όσπρια πρέπει να βράζονται καλά πριν φαγωθούν και να αλλάζεται το νερό, γιατί έτσι γίνονται πιο εύπεπτα.
*Με τη συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου, ΜSc επιστημονικής διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Μαρίνα Πατούλη: Εμβολιάστηκε – Άφωνοι έμειναν στο κέντρο με αυτό που φορούσε
- Βανδή-Μπισμπίκης: Επιστρέφουν αναγκαστικά από Ρώμη! Τι συνέβη
- Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει μια βραδιά στην πιο φθηνή βίλα του ξενοδοχείου Παντζόπουλου – Μενεγάκη
- Ζώδια: Τι αλλάζει αλλάζει σήμερα σε λεφτά και έρωτα – Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Μάρι Γιόβα
- Φαίη Σκορδά: Τι δουλειά κάνει η μαμά της στο Κιλκίς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr