Εάν μαγειρεύεται σκέτο, το ποπ-κορν μπορεί να περιέχει ίχνη κορεσμένων λιπαρών. Από την άλλη πλευρά, εάν προσθέσετε γαρνίρισμα όπως βούτυρο, καραμέλα ή τα υδρογονωμένα έλαια σόγιας που χρησιμοποιούνται συνήθως στον κινηματογράφο, μπορεί να τριπλασιαστεί ο αριθμός των θερμίδων και να προσδίδουν έως και 6 γραμμάρια κορεσμένου λίπους ανά μερίδα.
Eίναι ένα τέλειο σνακ για άτομα που θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά ή να χάσουν βάρος. Ακόμα κι αν δεν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αποτελούν μια επιλογή σνακ ολικής αλέσεως που προσφέρει κοινά οφέλη με το καλαμπόκι, ρύζι, σιτάρι, κριθάρι και βρώμη. Εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, παρέχει μια υγιή δόση φυτικών ινών όπου βοηθάει στην πέψη αλλά και στην υγεία της καρδιάς.
Διατροφική ανάλυση
Οι ακόλουθες διατροφικές πληροφορίες παρέχονται από το USDA για τρία φλιτζάνια ποπ κορν (24g) που αναδύονται χωρίς βούτυρο, αλάτι ή λάδι.
Θερμίδες: 93 kcal
Λίπος: 1,1 g
Νάτριο: 1,9 mg
Υδατάνθρακες: 18,6 g
Ίνες: 3.6g
Ζάχαρη: 0,2 g
Πρωτεΐνη: 3g
Μια μερίδα τριών φλιτζανιών ποπ-κορν, παρέχει σχεδόν 19 γραμμάρια υδατανθράκων εκ των οποίων τα 15 γραμμάρια είναι σύνθετοι υδατάνθρακες. Αυτό καθιστά το ποπ-κορν ένα αποδεκτό σνακ για τις περισσότερες δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.
Οφέλη για την υγεία
Το ποπ-κορν προσφέρει πραγματικά σημαντικά οφέλη για την υγεία, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, βελτιώνοντας την πέψη και μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ίσως ακόμη και καρκίνου.
1. Απώλεια βάρους
Το ποπ-κορν είναι το ιδανικό διατροφικό σνακ επειδή σας χορταίνει γρηγορότερα και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την κατανάλωσή του, από ότι π.χ μία μπάρα των 120 θερμίδων.
2. Πέψη
Το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών στο ποπ-κορν είναι αδιάλυτο. Λειτουργούν με τρόπο ώστε να παρέχουν απαλή ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τον κίνδυνο αιμορροΐδων και λοιμώξεων του εντέρου. Οι φυτικές ίνες σε τρία φλιτζάνια ποπ-κορν είναι ίση με εκείνη ενός φλιτζανιού μαγειρεμένου καστανό ρυζιού ή πλιγούρι βρώμης. Αν και αυτό δεν πρέπει να υποδηλώνει ότι το ποπ-κορν είναι ένα υποκατάστατο των δημητριακών ολικής αλέσεως, αυτό δείχνει την αξία του ποπ-κορν στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπημένης διατροφής και καλής πεπτικής υγείας.
3. Πρόληψη ασθενείας
Το ποπ-κορν είναι μια από τις καλύτερες πηγές ενός τύπου πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών που συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Με την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, η πολυφαινόλη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αγγειακή φλεγμονή, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι φυσικές πολυφαινόλες, που περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα, λιγνάνες και στιλβένια, συνδέονται επίσης με τη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.
*Από την Αγγελίνα Λορέντζου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Αφροδίτη Γεροκωνσταντή: Δημοσίευσε ολόγυμνες φωτογραφίες της στο Instagram
- Σεξ: Πέσμου τη φαντασίωσή σου να σου πω τι χαρακτήρα έχεις!
- Survivor 4 spoiler 11/5: Ο δεύτερος προτεινόμενος – Αναμενόμενο
- Survivor: Χαμός στο Survivor – «Καρολίνα την τρίτη φορά καίγεσαι» [βίντεο]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr