Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι οι μαγειρικές εκπομπές έχουν ιδιαίτερη επιρροή στις διατροφικές προτιμήσεις των τηλεθεατών καθώς και το σωματικό τους βάρος. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Appetite έδειξε ότι, οι τηλεθεατές που παρακολουθούν μαγειρικές εκπομπές για οδηγίες εκτέλεσης συνταγών ή για ιδέες νέων συνταγών, είναι πιο εύκολο να επηρεαστούν από αυτούς που παρακολουθούν χωρίς να έχουν πρόθεση να μαγειρέψουν τις συνταγές στο σπίτι τους, όπως επίσης και από αυτούς που δε παρακολουθούν καθόλου.
Για τη διεξαγωγή της μελέτης, συμμετείχαν 501 γυναίκες, ηλικίας 20 έως 35 ετών, όπου ερωτήθηκαν για τις πηγές που χρησιμοποίησαν για να ενημερωθούν για νέες συνταγές καθώς και το πόσο συχνά τις μαγειρεύουν.
Οι γυναίκες, επίσης, κατέγραψαν το ύψος και το βάρος τους. Οι συμμετέχουσες που ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν προγράμματα μαγειρικής για αρχάριους, ζύγιζαν κατά μέσο όρο 5 κιλά παραπάνω και είχαν αυξημένο ΒΜΙ σε σχέση με αυτές που ισχυρίζονταν ότι θα ενημερωθούν για τις συνταγές τους εκτός οθονών, είτε από φίλους, είτε από περιοδικά είτε από μαθήματα μαγειρικής.
*Από την Αγγελίνα Λορέντζου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr