Η έρευνα, λοιπόν, μπορούσε να δείξει ποιες κατηγορίες λαχανικών συνέβαλαν στο χάσιμο βάρους αλλά και στην αύξηση του βάρους των συμμετεχόντων. Επιπλέον, με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι επιστήμονες μπορούσαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πιο παχυντικό και επομένως πιο ανθυγιεινό λαχανικό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την 20ετή έρευνα του Χάρβαρντ το «χειρότερο» λαχανικό είναι το καλαμπόκι με τις πατάτες και τον αρακά να ακολουθούν. Όσοι έτρωγαν καλαμπόκι συχνά είχε διαπιστωθεί πως έπαιρναν περισσότερο βάρος από άλλους που δεν το προτιμούσαν. Ο λόγος είναι πως το καλαμπόκι είναι μια αμυλούχα τροφή με υψηλά γλυκαιμικά φορτία. Αυτό σημαίνει πως όταν κάποιος την καταναλώνει μετά από λίγη ώρα έχει μεγαλύτερη όρεξη να φάει κάτι γλυκό.
Από την άλλη μεριά, από την έρευνα προέκυψε πως οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως είναι το kale και τα φασόλια, έτειναν να χάνουν βάρος με την πάροδο του χρόνου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr