Μαύρα φασόλια: Ένα φλιτζάνι περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, που συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση και δεν περιλαμβάνει καθόλου κορεσμένο λίπος το οποίο βρίσκεται σε ζωικά προϊόντα όπως το κόκκινο κρέας.
Δημητριακά ολικής αλέσεως: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που μειώνουν την απορρόφηση του διατροφικού λίπους. Μισή κούπα δημητριακών ολικής αλέσεως περιέχει 4,6γρ. ανθεκτικού αμύλου, ενός «υγιεινού» υδατάνθρακα, ο οποίος συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στο κάψιμο του λίπους.
Αβοκάντο: Tα αβοκάντο είναι πλούσιο σε, φυτικές ίνες και μια καλών μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (MUFA) τα οποία βοηθούν στην μείωση της αίσθησης της πείνας και της περιμέτρου κοιλιάς. Καταναλώστε ¼ – ½ κομμάτι αβοκάντο και δείτε διαφορά στο σώμα σας.
Σολομός: Eίναι πλούσιος σε άπαχες πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά, που μας βοηθούν να χορτάσουμε και να μειώσουμε την αντίσταση στην ινσουλίνη, γεγονός που συμβάλλει στην καύση κοιλιακού λίπους.
Βατόμουρα: Eίναι γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες ενώ 1 φλιτζάνι περιέχει μόλις 80 kcal και 4 γρ. φυτικών ινών, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε χορτασμένοινα καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού και με μειωμένη επιθυμία για γλυκό.
Μπρόκολο: Eίναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, όμως επίσης μια μερίδα μπρόκολο προσφέρει λιγότερες από 30 kcal, ενώ αποτρέπει την εμφάνιση προβλημάτων βάρους, μιας και τοα αυξημένο του περιεχόμενό του σε φυτικές ίνες καταπολεμά τη δυσοιλιότητα, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι άχρηστες ουσίες-τοξίνες από τον οργανισμό.
Σαγκουίνι: Ερευνητές στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά (που ονομάζονται ανθοκυανίνες), που δίνουν αυτό το φωτεινό χρώμα, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, ζώα που λάμβαναν μια ημερήσια δόση του χυμού έχασαν έως 13% του σωματικού τους βάρους σε μόλις τρεις μήνες (χωρίς να κάνουν άλλες διατροφικές αλλαγές).
Αχλάδια: Η κατανάλωση ενός αχλαδιού καλύπτει το 15% των συνολικών αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες, ενώ μελέτη έδειξε ότι γυναίκες που κατανάλωναν 3 αχλάδια την ημέρα, κατανάλωναν συνάμα και λιγότερες θερμίδες με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.
Κρασί: Η ρεσβερατρόλη η οποία περιέχεται στη φλούδα των σταφυλιών περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποτρέπει την αποθήκευση λίπους. Έρευνες δείχνουν ότι εκείνοι που καταναλώνουν κρασί σε μέτριο βαθμό τείνουν να έχουν πιο στενή μέση και λιγότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με εκείνους που καταναλώνουν σπανιότερα κρασί.
Γκρέιπφρουτ: Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ αποτελείται τουλάχιστον από 90% νερό. Το γκρέιπφρουτ έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης (ορμόνη υπεύθυνη για την αποθήκευση κοιλιακού λίπους) και να προάγει την απώλεια βάρους.
*Από την Ειρήνη Καλαμπούκα, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr