Στην έρευνα που διεξήχθη, οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα με βάση τις απαντήσεις 1.787 ενηλίκων, ηλικίας 46 με 77 ετών, σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες.
Η έρευνα έδειξε ότι το τυρί αποτελεί μακράν την πιο «προστατευτική» τροφή, όσον αφορά τα προβλήματα πνευματικής υγείας που σχετίζονται και με την προχωρημένη ηλικία.
Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρασιού φάνηκε επίσης να επηρεάζει θετικά τις γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου, όπως και η εβδομαδιαία κατανάλωση αρνίσιου κρέατος.
Από την άλλη, αρνητικά στον εγκέφαλο του ανθρώπου φάνηκε να επιδρά η υπερβολική κατανάλωση αλατιού.
Η δρ. Auriel Willette, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε:
«Εξεπλάγην ευχάριστα στην προοπτική του να μας βοηθάει η κατανάλωση κρασιού και τυριού να αντιμετωπίσουμε – πέρα από την ανία της πανδημίας τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ».
«Βέβαια, γνωρίζουμε πως η έρευνα βασίζεται κυρίως στο πώς τρέφονται οι άνθρωποι που χαίρουν καλής υγείας. Μένει τα ευρήματά μας να επικυρωθούν από περαιτέρω κλινικές δοκιμές».
Ο ερευνητής Brandon Klinedinst προσθέτει:
«Η πιθανότητα νόσησης με Αλτσχάιμερ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα γονίδιά μας. Ωστόσο, πιστεύω πως οι σωστές διατροφικές συνήθειες μπορούν να αποτρέψουν την νόσο και γενικότερα την πνευματική εξασθένηση».
«Ίσως η σωστή διατροφή είναι η «ασημένια σφαίρα» εναντίον της νόσου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα κατανοήσουμε καλύτερα πως λειτουργεί το Αλτσχάιμερ και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε».
ΠΗΓΗ: MIRROR
«Βόμβα» από τον Αρνιακό για τον καιρό: Έρχονται χιόνια τις επόμενες μέρες και στην Αθήνα
Κορωνοϊός: Προ των πυλών το 3ο κύμα της πανδημίας!
Εμβολιασμός: Νωρίτερα θα κάνουν το εμβόλιο οι 85 και άνω – Σήμερα ξεκινούν εμβολιασμοί σε 18 νησιά
Διερευνητικές: Στις 25 Ιανουαρίου αρχίζει ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr