Μαρινάρισμα κρεάτων πριν το ψήσιμο: χρησιμοποιούμε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά (ελαιόλαδο, χυμός πορτοκαλιού/λεμονιού, μουστάρδα, μυρωδικά/φασκόμηλο/δενδρολίβανο/θυμάρι), τα οποία εξουδετερώνουν μεγάλο ποσοστό των καρκινογόνων ουσιών (ετεροκυκλικέςαμίνες), που παράγονται κατά το ψήσιμο.
Στα ψητά κρέατα στα κάρβουνα ρίχνουμε πάντα λεμόνι, που περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία απενεργοποιεί τις ετεροκυκλικέςαμίνες και αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου του κρέατος.
Η σαλάτα συνοδεύει κάθε φαγητό και κυρίως τα κρέατα, μιας και οι φυτικές ίνες της μας χορταίνουν γρήγορα, μειώνοντας την ποσότητα που τρώμε και την απορρόφηση του λίπους που παίρνουμε από τις τροφές.
*Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr