Τι να προτιμήσετε…
Μικρά – συχνά γεύματα
Μικτά γεύματα
Προβιοτικά: γιαούρτι, κεφίρ
Βραστά λαχανικά, κομπόστες φρούτων
Φρούτα,πάντα μετά το γεύμα: μπανάνα, μήλο, αχλάδι
Δημητριακά πρωινού με βρώμη και σιτάρι ολικής αλέσεως
Τα λαχανικά (σαλάτα) να τρώγονται μαζί με το κυρίως πιάτο
Τα λαδερά να συνοδεύονται με ψωμί ή φρυγανιές χωρίς αλάτι & ζάχαρη
Στην έξαρση συμπτωμάτων
Κρητικό παξιμάδι χωρίς αλάτι, φρυγανιές χωρίς αλάτι & ζάχαρη, ψωμί
Γάλα
Ισορροπημένη διατροφή
Τακτική σωματική άσκηση
Να αποφεύγονται
Πρώτα φαγητό – μετά υγρά
«Όξινα» φρούτα (πχ. πορτοκάλι, λεμόνι) πάντα μετά το γεύμα
Σπόροι (ακτινίδιο, ρόδι, σύκα κλπ.), λάχανο, σουσάμι, μελιτζάνα, φλοιός ντομάτας & φρούτων, κόκκινο κρασί, ξηροί καρποί
*Από τον Δημήτρη Γρηγοράκη, κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο, επιστημονικό διευθυντή ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – πρόεδρο ελληνικής διατροφολογικής εταιρείας • επιστημονικό συνεργάτη ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου • επιστημονικό συνεργάτη Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο • εκπαιδευτή Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr