Όπως σχολιάζει ο Δημήτρης Γρηγοράκης, το κοτόπουλο και η μοτσαρέλα αποτελούν κάποιες από τις καλύτερες πηγές των βιταμινών του συμπλέγματος Β, που βρίσκονται μόνο στα ζωικά τρόφιμα και οι οποίες βοηθούν στην υγεία των νευρικών κυττάρων και στη φυσιολογική δημιουργία του αίματος.
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Ακόμα, η μοτσαρέλα και το αγελαδινό βούτυρο ενισχύουν την απόδοσή της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Υλικά
4 πίτες ολικής άλεσης για σουβλάκι
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
50 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
8 ντοματίνια κίτρινα
8 ντοματίνια κόκκινα
150 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Πλένετε και στεγνώνετε το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα μαχαίρι κόβετε οριζόντια σαν «βιβλίο». Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το σκόρδο και αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζετε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά σε κάθε μεριά.
Βγάζετε το φιλέτο από το φούρνο και αλλάζετε τη θερμοκρασία στους 180°C στις αντιστάσεις. Απλώνετε τις πίτες σε μια λαμαρίνα και μοιράζετε τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το βασιλικό. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μοιράζετε στις πίτες. Μοιράζετε τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και σκορπίζετε τη μοτσαρέλα. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr