Συγκεκριμένα, οι κόκκοι του στιγμιαίου καφέ είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, τις λεγόμενες πολυφαινόλες. Ταυτόχρονα, περιέχουν χλωρογενικό και καφεϊκό οξύ, καθώς και υδροξυ-υδροκινόνη. Οι παραπάνω αντιοξειδωτικές ουσίες χαρακτηρίζονται από την ισχυρή προστατευτική τους δράση ενάντια στις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες.
Η πρόσληψή τους θα θωρακίσει τον οργανισμό σας προστατεύοντάς τον από την πρόωρη φθορά που προκαλούν διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η υπεριώδης ακτινοβολία.
Παράλληλα, πλήθος μελετών αναφέρει τη συνεισφορά των αντιοξειδωτικών ουσιών μέσω της κατανάλωσης του φραπέ στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων, όπως του καρκίνου του οισοφάγου, της στοματικής κοιλότητας και του φάρυγγα.
Επιπλέον, η συνεργιστική δράση των πολυφαινολών και της καφεΐνης, καθώς και των στοιχείων μαγνησίου και καλίου που περιέχονται στον στιγμιαίο καφέ, φαίνεται να δρουν προστατευτικά στην εμφάνιση της υπέρτασης, της νόσου της γεροντικής άνοιας και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ με τη βελτίωση της ευαισθησίας των κυττάρων στην ινσουλίνη.
*Από την Ιωάννα Βλάχου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Συνεργάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr