Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, τουλάχιστον, ποιες είναι εκείνες οι τροφές που περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη και των επιπλοκών του. Η απάντηση κρύβεται στα βότανα που παρέχει η φύση. Δείτε ποια είναι αυτά που καταπολεμούν τον διαβήτη πιο αποτελεσματικά:
Βασιλικός
Σε μια μικρή επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 40 άτομα με διαβήτη τύπου 2, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά βασιλικό ήταν σε θέση να μειώσουν τα επίπεδα της γλυκόζης νηστείας στο αίμα τους κατά περίπου 17,6%. Επιπλέον, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μετά την κατανάλωση ενός γεύματος μειώθηκαν κατά 7,3%.
Κανέλα
Το αρωματικό αυτό φυτό δεν ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά το αντίθετο. Από πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι μόλις μετά από 40 ημέρες χρήσης ενός είδους κανέλας (cassia) στα φαγητά και στα ροφήματα, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα μειώνονται κατά σχεδόν 30%.
Χαμομήλι
Το χαμομήλι έχει την ικανότητα να βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, να αφαιρεί από αυτό τη ζάχαρη και να την αποθηκεύσει στο ήπαρ. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή ανάμεσα σε άλλα βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να προμηθευτείτε για να κάνετε κάποιο ρόφημα, όπως τσάι.
Κύμινο
Η πικάντικη, καπνιστή γεύση του κύμινου είναι ακόμα μια γεύση που μπορούν να απολαύσουν οι διαβητικοί ή όσοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. Οχι μόνο μειώνει τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα, αλλά ρυθμίζει και τα υποπροϊόντα της γλυκοζυλίωσης, τα οποία είναι επιβλαβή για τους διαβητικούς ασθενείς.